İsrail-Lübnan sınırında gerginlik tırmanıyor: Hizbullah'a ait hedefler vuruldu!

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail-Lübnan sınırında gerginlik tırmanıyor: Hizbullah'a ait hedefler vuruldu!

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail’in Lübnan sınırında gerginlik devam ediyor. İsrail güçleri Lübnan topraklarındaki hedeflerin vurulduğunu duyurdu. Hizbullah da İsrail’e ait askeri noktaları hedef alındığını açıkladı. Öte yandan Lübnan’ı işaret eden İsrail Genelkurmay Başkanı, operasyon sinyali vermişti.

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken Lübnan sınırında da gerilim sürüyor.

Ordudan yapılan açıklamada, Lübnan'ın güneyinden tanksavar füzeleri ve havan mermileriyle orduya ait noktalara saldırı düzenlendiği ifade edildi. Açıklamada, bu saldırılarının yapıldığı yerlerin İsrail güçlerince hedef alındığı kaydedildi. Ayrıca, İsrail savaş uçaklarının Lübnan topraklarında Hizbullah'a ait bir altyapıyı vurduğu aktarıldı.

TANKSAVAR FÜZE ATMA HAZIRLIĞINDAYDILAR

Lübnan topraklarından İsrail tarafına tanksavar füzesi atma hazırlığında olan bir grubun da tank atışıyla hedef alındığı bildirildi. Hizbullah'tan daha önce yapılan açıklamada da sınır bölgesinde İsrail'e ait bir askeri noktaya saldırı düzenlendiği kaydedilmişti.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 74 Hizbullah mensubu ve 6 İsrail askeri öldü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...