İsrail - Lübnan sınırında çatışma: İsrail ordusu yeniden bombalamaya başladı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail - Lübnan sınırında çatışma: İsrail ordusu yeniden bombalamaya başladı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Lübnan'da Hizbullah bugün İsrail'e ait sınırdaki askeri toplanma üssü ve gözetleme kulesini güdümlü füzeyle vurdu. İsrail ordusu da saldırıya karşılık Lübnan'daki iki askeri hedefi vurdu. Bölgede çatışmalar devam etti. İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki sınır bölgesini yeniden bombaladığı bildirildi.

Lübnan resmi haber ajansı NNA'da yer alan haberde, İsrail'in Lübnan sınırının batısındaki el-Lebbune bölgesine hava saldırısı düzenlediği belirtildi. Haberde ayrıca, güney sınırındaki Merciyyun bölgesinde bir keşif uçağının görüldüğü bilgisine de yer verildi.

İSRAİL - LÜBNAN SINIRINDA ÇATIŞMA

Lübnan'daki Hizbullah Hareketi, İsrail'e ait sınırdaki askeri toplanma üssü ve gözetleme kulesinin güdümlü füzeyle vurulduğunu duyurmuştu. Saldırı nedeniyle İsrail tarafında ölü ve yaralı olduğu iddia edilmişti.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise Lübnan'dan gerçekleştirilen füze saldırısına cevap olarak Lübnan'daki 2 askeri hedefin vurulduğunu duyurmuştu.

Açıklamada ayrıca, Lübnan'dan hafif silahlarla da Şebaa Çiftlikleri'ndeki İsrail askerlerine yönelik ateş açıldığı ve karşılık verildiği kaydedilmişti.

İSRAİL - HAMAS ÇATIŞMALARI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti. Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

ÖLÜ VE YARALI SAYISI ARTTI

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 304'ü asker 1405 İsraillinin öldüğü, 3 bin 968 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 3 bin kişinin öldüğünü, 12 bin 500 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 62 Filistinlinin öldüğü, yaklaşık 1250 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Son olarak, İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği saldırıda çocuğu kadın ve çocuklardan oluşan yüzlerce insan hayatını kaybetmişti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...