İsrail laboratuvarda tavuk üretecek!

Bilim adamlarının ilk olarak laboratuvarda üretilen biftekle hamburger yapmalarından iki sene sonra iş daha da ilerledi.
İsrail'deki bilim adamları bu kez laboratuvarda tavuk yetiştirmeye çalışıyor.
Tel Aviv üniversitesinde biyomühendis Profesör Amit Gefen, laboratuvarda tavuk üretimi konusunda fizibilite çalışmaları başlattı. Proje kâr amacı gütmeyen Modern Ziraat Vakfı tarafından destekleniyor. Vakıf, artan insan nüfusu sebebiyle yetersiz hale gelen etlerin yerini "kültür eti"nin almasını hedefliyor.
İsrail'deki araştırmacılar, işlerinin Hollanda'da Maastricht Üniversitesi tarafından ilk kez laboratuvarda üretilmiş etten hamburger yapılmasından çok daha zor olduğunu ifade ediyorlar. Orada bilim adamları inek kaslarından alınan liflerden parça et yapmışlardı. Gefen ise tek bir hücreden yola çıkarak komple bir piliç yapmaya çalışacak. Doku mühendisliği uzmanı Gefen, bunu hücrelerin bölünüp çoğalmasıyla yapmayı hedefliyor.
Dünyada toplam et tüketiminin üçte biri tavuk eti.