İsrail, Kudüs'te terör estirdi

Düzenleyen:
İsrail, Kudüs'te terör estirdi

DÜNYA Haberleri

İsrail polisi, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatıp muhasara altına alınmasını protesto edenlere saldırdı. Çıkan olaylarda 3 Filistinli hayatını kaybederken yüzlerce kişi de yaralandı.

İsrail polisi, Müslümanları ilk kıblegahı olan Mescid-i Aksa’daki zulme tepki gösteren cemaate saldırdı. Çıkan olaylarda 3 Filistinli öldü, yüzlerce kişi yaralandı. İsrail, güvenlik bahanesiyle Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatıp, 50 yaş altı Müslümanların mescide girişine yasak getirdi. Tüm uyarılara rağmen Kudüs’te gerilimi tırmandırmayı seçen İsrail bu defa cuma namazı sonrası yasak kararına tepki gösteren Filistinlilere saldırdı. Mescid-i Aksa’ya çıkan yollarda ve Kudüs’ün farklı noktalarında gerçekleşen müdahalelerin ardından sokaklar bir anda savaş alanına döndü. İsrail polisinin plastik mermi, ses bombası ve göz yaşartıcı gazla müdahalesi sonucu 17 yaşındaki genç ile 2 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırı sonrası yüzlerce  kişi de yaralandı. Filistinli gençler de polise çöp arabalarını yakarak ve taş atarak karşılık vermeye çalıştı.
İşgal altındaki Doğu Kudüs’te polisin cemaate müdahale ettiği yerlerin başında Selahaddin Caddesi, Vadi el-Coz, Ras el-Amud ile Mescid-i Aksa’nın Aslanlı (Esbat) ve Meclis kapıları geliyor.

İSRAİL’İN SİNSİ OYUNU
İsrail, Mescid-i Aksa’nın kapılarına kurduğu metal detektörler vasıtasıyla Aksa Vakfı tarafından kontrol edilen Harem-i Şerif’te egemenlik sağlamak istiyor. Filistin halkı, metal detektörlerin güvenlik gerekçesiyle değil, Aksa üzerinde hâkimiyet kurma amaçlı olduğunu düşünüyor. İsrail’in, Aksa’yı yönetme hakkını resmi olarak tanıdığı Aksa Vakfına danışmadan attığı bu tek taraflı adımın kabul edilmesi halinde bunu daha ileri adımların takip edeceğini belirten Filistinliler, böylece Aksa’nın zamansal ve mekansal olarak bölünüp Yahudilere tahsis edilmesinden ve ellerinden alınmasından endişe ediyor. 

ABBAS: İSRAİL İLE İLETİŞİMİ KESTİK
Bu arada Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, “İsrail ile resmî iletişimi kestik. Bu kararımız Harem’i Şerif’ten dedektörler kaldırılana kadar sürecek” açıklaması yaptı. 

İşgal kabul edilemez
Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerine devam eden İsrail, dünyanın değişik bölgelerinde Müslümanlar tarafından 
protesto edildi. Mescid-i Aksa’nın işgalinin kabul edilmeyeceği belirtilen gösterilerde İsrail’e öfke vardı.
İsrail, Kudüs'te terör estirdi
Türkiye kudüs için  ayakta
Mescid-i Aksa’nın İsrail tarafından ibadete kapatılmasına İstanbul ve Ankara başta olmak üzere yurt genelinde düzenlenen  gösterilerle tepki gösterildi. Beyazıt Meydanı’na akın eden on binler, cuma namazının ardından Aksa’ya özgürlük için haykırdı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...