İsrail katliama kılıf arıyor: Hedef 50 bin Filistinlinin sığındığı hastane!

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi- Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi- Anadolu Ajansı

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze'deki Şifa Hastanesi'nin Hamas'ın operasyonları için kalkan olarak kullanıldığını iddia etti. Hamas'ın üst düzey isimlerinden İzzet Rashaq ise bu iddiaları yalanladı ve İsrail'in daha büyük bir katliam için hazırlık yaptığını söyledi.

7 Ekim'de Hamas'ın silahlı kolu olarak bilinen İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın İsrail'e saldırması sonrası dünya yeni bir döneme başladı. Saldırılara çok sert bir şekilde karşılık veren İsrail, şu ana kadar binlerce insanı, kadın, yaşlı, çocuk demeden katletti. İsrail, geçtiğimiz günlerde Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesine saldırı düzenledi ve saldırıda 471 kişi hayatını kaybetti.

HAMAS 'KALKAN' OLARAK KULLANIYOR İDDİASI

Saldırıların ardından birçok Filistinli, Gazze'deki Şifa Hastanesi sığındı. Yaklaşık 50 bin kişinin sığındığı hastaneyle ilgili İsrail cephesinden korkutan bir açıklama geldi.

Gazze Şeridi'ndeki en büyük tıbbi kompleks olan Şifa Hastanesi'nin Hamas'ın operasyonları için 'kalkan' olarak kullanıldığını iddia eden İsrail Ordusu sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından hazırlanan videoları paylaştı ve bunun hastanenin Hamas tarafından kullanıldığının kanıtı olduğunu öne sürdü. Yayınlanan animasyon videosunda,  hastanenin altında olduğu iddia edilen Hamas tünelleri, gizli odaları ve cephaneliklerle dolu gizli geçitte devriye gezen silahlı muhafızlar görülüyor.

İsrail katliama kılıf arıyor: Hedef 50 bin Filistinlinin sığındığı hastane!

HAMAS CEPHESİ İDDİALARI REDDETTİ

Hamas, hastaneleri yer altı askeri altyapısı olarak kullandığı kullandığı yönündeki iddiaları net bir şekilde reddetti.

Hamas'ın üst düzey isimlerinden İzzet Rashaq İsrail'in iddiasının hiç bir temeli olmadığını söyledi ve bunun bir dizi yalanın bir parçası olduğunu vurguladı. İsrail'in El-Ehli Baptist Hastanesin'dekinden daha büyük bir katliama hazırlık yaptığını iddia eden Rashaq "Dünya liderlerini soykırım suçlarını durdurmak için harekete geçmeye çağırıyoruz" dedi.

İsrail katliama kılıf arıyor: Hedef 50 bin Filistinlinin sığındığı hastane!

İSRAİL TÜNELLERİ HEDEF ALIYOR

İsrail'in Birleşmiş Milletler büyükelçisi ise Hamas'ı yok etmenin tek yolunun onları tünellerden ve yer altı şehirlerinden çıkarmak olduğunu vurguladı. Ayrıca İsrail güçlerinin, 'Gazze Metrosu' olarak da anılan Hamas'ın gizli tünel ağını 'sığınak avcıları' füzeleri ile hedef aldığı belirtiliyor.

 
 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi- Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...