İsrail heyeti barış için Kahire'de

İsrail heyeti barış için Kahire'de

DÜNYA Haberleri

Gazze Şeridi'nde kalıcı ateşkesin sağlanması için görüşmeleri yürüten İsrail heyeti özel bir uçakla Mısır'ın başkenti Kahire'ye gitti.

Kahire Uluslararası Havalimanı'nda Mısır istihbarat görevlileri tarafından karşılanan İsrail heyeti, doğrudan müzakerelerin yapılacağı otele götürüldü. Geçen hafta başından itibaren, Kahire'de Filistin ve İsrail heyetleri arasında Mısır'ın arabuluculuğuyla kalıcı ateşkes sağlanması için dolaylı görüşmeler yürütülüyor. İsrail tarafı kalıcı ateşkes sağlanması için Gazze Şeridi'ndeki Filistinli grupların silahsızlandırılması, Gazze limanı ve havaalanının inşa edilmemesi talebinde ısrar ederken, Gazze Şeridi ve Batı Şeria arasında geçişleri kolaylaştırmayı vadediyor. Filistin tarafı ise Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın kaldırılması, havaalanı ve Gazze limanının inşa edilmesi, balıkçılık için belirlenen alanın 12 mile genişletilmesi, İsrail hapishanelerindeki tutuklu ve mahkum Filistinlilerin serbest bırakılması ve ürün geçişi sınırlandırılmadan, sınır kapılarının tekrar açılması taleplerinde ısrar ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...