İsrail havadan ve denizden vuruyor! Filistin: Gazze'de soykırım suçu işleniyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsrail havadan ve denizden vuruyor! Filistin: Gazze'de soykırım suçu işleniyor

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail'de Netanyahu'nun partisi Likud mensubu Gotliv, Gazze'de nükleer silah kullanma çağrısında bulundu. Gotliv, sosyal medyadaki paylaşımında, nükleer silah kullanımının zorunluluk olduğunu ifade ederek, "Acıma yok! Gazze'yi düzleştirin ve ezin." dedi. Öte yandan Filistin, İsrail'in Gazze'de soykırım suçu işlediğini duyurdu.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’e ‘Aksa Tufanı’ adı verilen daha önce benzeri görülmemiş bir operasyonu gerçekleştirdi. Operasyon İsrail’de büyük şok etkisine neden olurken 900’den fazla İsraillinin öldürüldüğü bildirildi.

Başbakan Binyamin Netanyahu, el-Kassam Tugaylarının saldırısına karşılık olarak ‘savaş’ içerisinde olduklarını belirterek, “Hamas’ın saldırısıyla İsrail uzun ve zorlu bir savaşa girdi” açıklamasında bulundu. İsrail Savunma Bakanlığı, 'Demir Kılıçlar' operasyonu başlattığını duyururken, 2 milyondan fazla Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi’ne yoğun bombardıman gerçekleştirdi. İsrail’in bombalaması sonucu 800’den fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

FİLİSTİN: İSRAİL GAZZE’DE SOYKIRIM SUÇU İŞLİYOR

Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanı şiddetle kınandı. İsrail'in saldırılarında fosfor ve misket bombaları da kullandığına işaret edilen açıklamada, "İsrail Gazze'deki halkımıza karşı uluslararası yasaklı silahları kullanarak soykırım suçu işliyor." ifadeleri yer aldı.

Gazze'de her şeyin bombardımana maruz kaldığı ve şu ana kadar yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiği hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Katliam, yıkım ve göç ettirme suçları, işgal devletinin Gazze Şeridi'nde Filistin vatandaşlarına karşı soykırım suçu işlediği anlamına geliyor. Bu, savunmasız sivil vatandaşları barbarca toplu cezaya maruz bırakan açlık ve temel ihtiyaçları kesen çılgın bir kampanya gölgesinde yapılıyor."

İşgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde Filistinlilere karşı yapılan saldırıların da kınandığı açıklamada, İsrail'in "meşru müdafaa hakkı" iddiasıyla bazı ülkelerden aldığı desteklerle barbarca suçlar işlediği ve Filistin davasını tasfiye etme yönündeki planını hayata geçirmeye çalıştığı ifade edildi.

İsrail'in bölgede barış yerine savaş kültürünü dayatmaya çalıştığını savunan Filistin Dışişleri Bakanlığı, Tel Aviv'in aynı zamanda bu savaşı, Filistin halkının varlığını inkâr etme yönünde kullandığına dikkati çekti.

İsrail'in Filistin halkına karşı insanlık suçu düzeyine varan saldırılarına karşı uluslararası tarafların kayıtsız kaldığına işaret edilen açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanının durdurulması için uluslararası topluma acilen harekete geçme çağrısında bulunuldu.

GAZZE'DEKİ SAĞLIK BAKANLIĞI: VURULANLARIN YÜZDE 60'I KADIN VE ÇOCUK

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda vurulanların yüzde 60'ının kadın ve çocuk olduğu bildirildi. Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlenen bombalı saldırıda onlarca kişi yaralandı. İçlerinde bebek ve çocukların da bulunduğu yaralılar ilk müdahaleleri yapılmak üzere Nasır Hastanesi'ne sevk edildi.

İSRAİL LÜBNAN'I VURDU

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, Lübnan Hizbullah'ı tarafından İsrail’e düzenlenen füze saldırısına karşılık insansız hava aracıyla Hizbullah mevzilerinin vurulduğu belirtildi.

İsrail havadan ve denizden vuruyor! Filistin: Gazze'de soykırım suçu işleniyor

PAPA: GAZZE TOPYEKÜN KUŞATMA ALTINDA

Vatikan'da çarşamba günleri yaptığı genel kabul oturumu sırasında konuşan Papa, İsrail ve Filistin’de yaşananları acı ve endişeyle takip etmeye devam ettiğini belirtti. Rehinelerin bir an önce serbest bırakılması çağrısı yapan Papa Franciscus, "Saldırıya uğrayanın kendini savunma hakkı vardır ama Filistinlilerin yaşadığı ve birçok masumun öldüğü Gazze'de topyekûn kuşatma olmasından çok endişeliyim. Terörizm ve aşırılık, İsrailliler ve Filistinliler arasındaki çatışmanın çözümüne yardımcı olmuyor; nefreti, şiddeti ve intikamı körüklüyor ve her ikisine de acı çektirmekten başka bir işe yaramıyor." dedi. Katoliklerin ruhani lideri, Orta Doğu'nun savaşa değil barışa, adalete ve diyaloğa ihtiyacı olduğunu vurguladı.

ÜRDÜN KRALI'NDAN BAĞIMSIZ FİLİSTİN VURGUSU

Ürdün Kralı 2. Abdullah, "İsrail 1967 sınırlarına dönmez, Filistinlilerin de başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen bir devleti olmazsa, Orta Doğu'da da barış ve istikrar olmaz." dedi. Abdullah ayrıca, Kudüs'ün kutsal mekanlarını savunmada kararlı olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

İsrail havadan ve denizden vuruyor! Filistin: Gazze'de soykırım suçu işleniyor

GAZZE’DE NÜKLEER SİLAH KULLANALIM ÇAĞRISI

İsrail ile Hamas arasında çok sayıda sivilin ölmesine neden olan çatışmalara başta Türkiye olmak üzere son verilmesi için çağrılar yapılırken, İsrail Meclisi'nden (Knesset) şok bir açıklama geldi. Netantyahu’nun Likud Partisi’nden Milletvekili Tally Gotliv, Filistin’de milyonlarca insanın doğrudan doğrudan hayatını kaybeden bir açıklamada bulundu.

Gotliv, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde nükleer bomba kullanması gerektiğini ifade etti. X üzerinden yaptığı paylaşımda, "Kuvvetlerin uygulanmasını düşünmeden önce stratejik uyarı" sözlerini kullanan Gotliv, "Kıyamet silahı! Benim görüşüm bu. Tanrı, hepimizin gücünü muhafaza etsin." dedi.

Skandal çağrının sahibi Gotliv, başka bir paylaşımında ise "Kötü adamla kötü olacaksın! Acıma yok! Gazze'yi düzleştirin ve ezin." şeklinde sözler sarf ederken, sözlerini "Gazze'ye asker göndermeyi düşünmeden önce her şeyi yapın. Topçu kabiliyetimiz var. Buna çok büyük bütçeler ayırdık." şeklinde sürdürdü.

Gotliv, "Cephaneliğimizdeki her şeyi kullanmalıyız! Askerimizin hayatı Gazze'deki her insandan daha önemli ve kıymetli" ifadelerini kullandı.

İsrail havadan ve denizden vuruyor! Filistin: Gazze'de soykırım suçu işleniyor

İSRAİL’İN NÜKLEER SİLAH KAPASİTESİ DİKKAT ÇEKİYOR

ABD, 1945 yılında Japonya’nın Nagazaki ve Hiroşima kentlerinde kullanmasıyla savaş literatürüne giren nükleer silahlar, o tarihten itibaren çok az sayıda ülke tarafından geliştirilebildi. Şu anda 10 ülkenin nükleer silah sahibi olduğu düşünülürken, söz konusu ülkeler ise şöyle: ABD, Rusya, Çin, Fransa, İngiltere, Pakistan, Hindistan, İsrail ve Kuzey Kore…

İsrail dışındaki bütün ülkeler açık bir şekilde nükleer silah sahibi olduklarını duyursalar bile Tel Aviv, bu durumu ne doğruluyor ne de yalanlıyor. Askerî açıdan büyük bir güç çarpanı olan ve caydırıcılık değeri oldukça yüksek olan nükleer silahlara İsrail’in 1967 yılında sahip olduğu değerlendiriliyor. Bağımsız kaynaklar, o günden bu yana İsrail’in 80 ile 400 arasında nükleer başlık sahibi olduğunu tahmin ediyor.

İsrail’in nükleer silah sahibi olmak için arzunun temelleri, ülkenin ilk başbakanı David Ben-Gurion tarafından atıldığı düşünülüyor. Gurion’un nükleer silah sahibi olmak için ‘takıntı’ derecesinde bir ilgisi olduğu ifade ediliyor.

İsrail havadan ve denizden vuruyor! Filistin: Gazze'de soykırım suçu işleniyor

HAMAS'TAN "AKSA TUFANI" OPERASYONU

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları sabah erken saatlerde İsrail'e yönelik 'Aksa Tufanı' adını verdikleri bir operasyon başlattı. Bu operasyon, İsrail'de şok etkisine neden oldu, Filistinli gruplar çok sayıda İsrailli askeri ve bazı sivilleri esir alarak abluka altındaki Gazze Şeridi'ne götürdü.

İsrail ordusu da atılan roketlere karşılık Gazze'ye saldırı başlattığını duyurdu. İsrail ordusu, roket atışlarının başlamasından yaklaşık 4 saat sonra Gazze Şeridi'nde Hamas'ın askeri koluna ait hedeflere çok sayıda uçakla hava saldırısı başlattığını açıkladı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...