İsrail, Hamas'ın lider kadrosunun Gazze'nin güneyinde olduğunu iddia etti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsrail, Hamas'ın lider kadrosunun Gazze'nin güneyinde olduğunu iddia etti

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzey kontrolü sağladığını duyurmasının ardından savaşın önümüzdeki günlerde nasıl seyredeceği merak konusu oldu. Financial Times gazetesinden konu ile ilgili dikkat çeken bir haber geldi. Gazete İsrail'in Hamas’ın lider kadrosunun Gazze’nin güneyinde olduğunu iddia ettiği bir haber yaptı.

Hamas'ın saldırılarını bahane eden İsrail 41 gündür Gazze Şeridi'ne aralıksız olarak saldırılar düzenliyor. Sivil ayırt etmeksizin hedeflerini peş peşe bombalayan işgal güçleri okul, cami, kilise, mülteci kampı ve hastaneleri yerle bir ediyor. Çatışmaların başından bu yana çocuğu kadın ve çocuklardan oluşan 12 bine yakın sivil canından oldu. İşgal güçleri Gazzelilere çoğu zaman güneye gitmeleri konusunda uyarılarda bulundu. Canını kurtarmak için yola çıkan halk yine bombaların hedefi oldu. Geçtiğimiz günlerde Gazze'nin kuzeyinde hakimiyeti ele aldığını duyuran İsrail ordusunun yeni hedefi merak konusuydu. 

"HAMAS'IN LİDER KADROSU GAZZE'NİN GÜNEYİNDE"

İsrail’in önümüzdeki günlerde Hamas’ın varlığı ve rehinelerin durumunu öne sürerek kara operasyonunu Gazze’nin güneyine doğru genişleteceği tahmin ediliyordu. Financial Times gazetesi konu ile ilgili dikkat çeken bir haber yayınladı. Haberde, İsrail'in Hamas’ın lider kadrosunun Gazze’nin güneyinde olduğunu iddia ettiği yer aldı. 

GAZZE'NİN GÜNEYİNDE 2 MİLYON FİLİSTİNLİ VAR

Öte yandan Gazze Şeridi’nin güneyinde, kuzeyden tahliye edilenlerle birlikte iki milyona yakın Filistinli olduğu biliniyor. 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...