İsrail, Hamas'ın gizlendiği tünelleri kör eden 'sünger bombası' ile hedef alacak

Düzenleyen: / Kaynak: NTV
- Güncelleme:
İsrail, Hamas'ın gizlendiği tünelleri kör eden 'sünger bombası' ile hedef alacak

DÜNYA Haberleri  / NTV

İsrail, Gazze'ye yönelik kara saldırısını ertelerken, birkaç günde bir küçük baskınlarla Hamas'ı test ediyor. Serbest bırakılan rehinelerden alınan bilgiler ve İsrail ordusunun tespitleri ile Hamas'ın gizlendiği örümcek ağına benzetilen yeraltı tünelleri için yeni bir plan konuşuluyor. İddiaye göre İsrail yeraltı tünellerinde askerleri kör eden zehirli bir karışım içeren sünger bombası kullanacak.

İngiliz Daily Telegraph gazetesi İsrail ordusunun Gazze'ye düzenleyeceği kara harekatında Hamas tünellerine karşı Sünger Bombası kullanacağını iddia etti. 

İSRAİL'İN GİZLİ SİLAHI: SÜNGER BOMBASI

İsrail ordusunun Hamas'ın kilometrelerce uzunluktaki yeraltı tünellerini etkisiz hale getirmek için "gizli bir silah" kullanacağı iddia edildi.

"Sünger bombası" adı verilen bu silahın Hamas'a karşı özel olarak geliştirildiği belirtiliyor.

TÜNELLER KÖPÜKLE DOLUYOR

Patlayıcı içermeyen sünger bombası, iki farklı kimyasal sıvının birleşmesiyle çalışıyor. Köpüğe benzer bir madde oluşuyor.  Hızla genleşen madde, tünel girişini hızla kapatıyor.

İsrail askerlerinin 2021 yılında düzenlenen tatbikatta Tze'Elim askeri üssünde kurulan tünel sisteminde bombayı test ettiği belirtildi. 

İsrail, Hamas'ın gizlendiği tünelleri kör eden 'sünger bombası' ile hedef alacak

ASKERLERİ KÖR EDİYOR

Bu maddelerin son derece zehirli olduğu ve denemeler sırasında bazı İsrailli askerlerin kör olduğu da iddialar arasında. 

İsrail, sünger bombaları hakkında yorum yapmaktan kaçınıyor. 

Hamas'ın Gazze'de inşa ettiği yeraltı tünelleri, silah ve mühimmat depolamak için kullanılıyor. 

İsrail, Hamas'ın gizlendiği tünelleri kör eden 'sünger bombası' ile hedef alacak

Tünellerde fark edilmeden hareket eden Hamas üyelerinin  olası bir kara operasyonunda İsrail askerlerine pusu kurabileceği belirtiliyor.

Hamas'ın elindeki rehinelerin de bu tünellerde tutulduğu ifade ediliyor.. Zira Hamas'ın serbest bıraktıkları rehineler de örümcek ağına benzer tünellerden geçirildiklerini ve yeraltında tutulduklarını anlatmıştı.

TÜNELLERE ÖEL ROBOTLARLA GİRECEKLER

Tünellerde normal gece görüş sistemlerinin ve telsizlerin de iyi çalışmadığı biliniyor. İsrail ordusunun hamas tünellerinde kullanılmak üzere özel telsizler geliştirmeye çalıştığı da belirtiliyor.

İrail ordusunun tünellerde robotlar ve dronelar'da kullanmayı deneyeceği, bunun için kablolu özel dronelar ürettiği iddialar arasında.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...