İsrail, Hamas’ın elindeki esirler için Katar’dan yardım istedi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail, Hamas’ın elindeki esirler için Katar’dan yardım istedi

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail Dışişleri Bakanı Cohen, Gazze’de Hamas’ın esir olarak tuttuğu İsraillerin serbest bırakılması için Katar ve Kızılhaç’tan destek istedi.

İsrail, Hamas’ın elindeki esir vatandaşlarını kurtarabilmek için girişimlerini sürdürüyor.

New York’ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde düzenlenen üst düzey İsrail-Filistin oturumunda konuşan İsrail Dışişleri Bakanı Cohen, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının 7 Ekim sabahı başlattığı "Aksa Tufanı" isimli kapsamlı saldırılarla ilgili “1500'den fazla Hamas ve İslami Cihad üyesinin İsrail’in güneyine sızdı.” dedi.

Cohen, "Hamas'ın niyetleri konusunda yanılmayalım; tüzükleri açıkça İsrail devletinin yıkılması ve ortadan kaldırılması yönünde çağrıda bulunmaktadır." İfadelerini kullandı.

KATAR VE KIZILHAÇ’TAN DESTEK TALEBİ

Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırılarında 220'den fazla İsrailliyi rehin alındığını kaydeden Cohen, esirlerin serbest bırakılması konusunda Uluslararası Kızılhaç Komitesi ve Katar’ın müdahil olmasını istedi.

Cohen, "Uluslararası Kızılhaç Komitesinden, tüm rehinelerin koşulsuz serbest bırakılması için derhal onlara erişmesini talep ediyoruz." dedi.

Katar’ın, "Hamas liderlerini finanse ettiğini ve barındırdığını" öne sürerek bu ülkenin rehinelerin serbest bırakılmasını sağlayabileceğini savunan Cohen, "Siz, uluslararası toplumun üyeleri, Katar'dan bunu yapmasını talep etmelisiniz." diye konuştu.

"VERİLECEK ORANTILI TEPKİ HAMAS'IN TOPYEKUN YOK EDİLMESİDİR"

İsrail’in Gazze saldırılarına ilişkin sivillerin korunmasına yönelik uluslararası çağrılara da değinen İsrailli Bakan, "Orantılı olma çağrıları duyuyorum. Ateşkes çağrıları duyuyorum. Varlığınızı yok etmeye ve öldürmeye yemin etmiş biriyle ateşkesi nasıl kabul edebilirsiniz? 7 Ekim katliamına verilecek orantılı tepki Hamas'ın topyekun yok edilmesidir." ifadeleri kullandı.

Cohen, bunun, "uygar dünya ile barbarlık arasında bir savaş" olduğunu ve dünyanın bu ikisi arasında “net bir seçimle karşı karşıya” bulunduğunu iddia etti.

ABD’YE TEŞEKKÜR

İsrail Dışişleri Bakanı, ayrıca, ABD’ye, ABD Başkanı Joe Biden’a ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken’a İsrail'in yanında durdukları için teşekkür etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...