İsrail güçlerinden kanlı baskın! 3 Filistinli hayatını kaybetti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İsrail güçlerinden kanlı baskın! 3 Filistinli hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri

İsrail güvenlik güçleri Batı Şeria'da birçok noktaya baskın düzenlendi. Nablus'un doğusundaki Balata Mülteci Kampı'na düzenlenen baskın ise kanlı bitti. Baskın sırasında İsrail askerleri Filistinlilere ait 3 evi patlayıcılarla havaya uçurdu.

İsrail güvenlik güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Nablus'un doğusundaki Balata Mülteci Kampı'na baskın düzenledi.

Buldozerler ve askeri araçlar eşliğinde Balata Mülteci Kampı'na düzenlenen baskında 3 Filistinli hayatını kaybederken, 1'i ağır 6 kişi de yaralandı.

Anadolu Ajansı tarafından aktarılan bilgiye göre, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 32 yaşındaki Muhammed Bilal Zeytun, 30 yaşındaki Fethi Ebu Rızk ve 24 yaşındaki Abdullah Ebu Hamdan öldü.

Kanlı baskında 43 kişinin göz yaşartıcı gazdan etkilendiği ve boğulma tehlikesi geçirdiği belirtildi.

İsrail güçlerinden kanlı baskın! 3 Filistinli hayatını kaybetti

3 EV PATLAYICILARLA HAVAYA UÇURULDU

Baskın düzenlenen bir evde İsrail askerleri tarafından darbedilen ve bayılan 5 kişiye de tıbbi müdahalede bulunulduğu aktarıldı.

Baskın sırasında İsrail askerleri Filistinlilere ait 3 evi patlayıcılarla havaya uçurdu.

Bunun üzerine askerler ile Filistinliler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Nablus'taki Filistinli güçler, “Balata Mülteci Kampı'na düzenlenen baskında şehit edilen Filistinlilerin yasını tutmak ve işgalcilerin gerçekleştirdiği katliamı kınamak için okullar dışında kentte kapsamlı bir grev ilan ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...