İsrail güçleri Barı Şeria'da Filistinlilere saldırdı: Ölü ve yaralılar var

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail güçleri Barı Şeria'da Filistinlilere saldırdı: Ölü ve yaralılar var

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilerin üzerine kurşun yağdırdı. Saldırıda 16 yaşındaki Abdullah Muhammed Mukbil isimli bir çocuk hayatını kaybederken 18 Filistinli de yaralandı.

Abluka altında Gazze'ye 25 gündür aralıksız bomba yağdıran İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere zulm etmeye devam ediyor. İsrail çoluk çocuk demeden saldırılarını sürdürüyor. İşgalci güçler son olarak 16 yaşındaki Abdullah Muhammed Mukbil isimli bir çocuğu hayattan kopardı. 

ÇOK SAYIDA YARALI VAR

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Batı Şeria'nın El Halil kentine bağlı Beyt Emr beldesinde İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu Mukbil'in hayatını kaybettiği belirtildi. Bu arada Filistin Kızılayı, Batı Şeria'da İsrail ordusuyla çıkan olaylarda 13'ü gerçek mermiyle olmak üzere toplam 18 Filistinlinin yaralandığını açıkladı.

ÇOCUKLAR KATLETMEYE DEVAM EDİYORLAR

Filistin Sağlık Bakanlığından gün içinde yapılan açıklamada, Nablus kentinde İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu ağır yaralanan 14 yaşındaki Muhammed Abdulkadir Harraz'ın öldüğü aktarılmıştı.

Açıklamada, Tubas kentinde de İsrail askerlerinin düzenlediği baskında vurulan 70 yaşındaki Ruhi Reşid Savafita'nın hayatını  kaydedilmişti.

BATI ŞERİA'DA 7 EKİM'DEN BU YANA 126 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

İşgal altındaki Batı Şeria'da 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ya da Yahudi yerleşimciler tarafından öldürülen Filistinlilerin sayısı 126'ya yükseldi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...