İsrail geri adım attı: Lübnan'la savaş istemiyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
İsrail geri adım attı: Lübnan'la savaş istemiyoruz

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İsrail, iki cephede savaşmak istemediğini açıkladı. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Lübnan ile gerilimi tırmandırmak gibi bir amaçlarının olmadığını belirterek "Kuzeyde bir savaşla ilgilenmiyoruz" dedi. 

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sürüyor. Ülkenin güneyinde çatışmalar hız kesmeden devam ederken kuzeyde de Lübnan ile gerilim tırmanıyor. Lübnan'da Hizbullah İsrail'i, İsrail de komşusunu sık sık hedef alıyor. 

"SAVAŞLA İLGİLENMİYORUZ"

Bu durumla ilgili İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'tan bir açıklama geldi. Gallant "Kuzeyde bir savaşla ilgilenmiyoruz, durumu tırmandırmak istemiyoruz. Hizbullah savaş yolunu seçerse bunun bedeli çok ağır olacak. Ama kendini dizginlerse saygı duyarız ve her iki taraftan da ateş açılmasına rağmen her şey olduğu gibi devam eder” dedi. 

BM KARARGAHI VURULDU

Bu arada, Lübnan'ın güneyindeki Birlemiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) ana karargahına bir roket isabet etti. Lübnan Başbakanı Necib Mikati, UNIFIL Komutanı Aroldo Lazaro ile saldırı dolayısıyla bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Mikati, Lazaro'dan saldırı hakkında bilgi aldı, tam dayanışma içinde olduklarını aktardı. Roketin İsrail'den mi yoksa Lübnan'dan mı fırlatıldığına dair bir bilgi verilmedi.

HİZBULLAH, İSRAİL ASKERLERİNİ ÖLDÜRDÜ

Ayrıca Hizbullah, İsrail'e ait "Merkava" tipi 2 tankı daha güdümlü tanksavar füzeleriyle vurduğunu, 5 askeri noktaya da silahlı saldırı düzenlendiğini duyurdu. Çok sayıda İsrailli askerin hayatını kaybettiği bildirildi. Açıklamada, saldırıların İsrail bombardımanında ölen Lübnanlı gazeteci İssam Abdullah ile 2 Lübnanlı sivil için gerçekleştirildiği ifade edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...