İsrail, Gazze’ye tek girmekten korkuyor

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
İsrail, Gazze’ye tek girmekten korkuyor

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

İsrail ordusu, tünellerle çevrili Gazze’de kaos yaşamaktan çekiniyor. Kara harekâtı için acele etmiyor, yanına ABD ve İngiltere’yi de almak istiyor.

YILMAZ İBİLGEN'İN HABERİ - Gazze sınırını tanklarla kuşatan İsrail, hafta sonu kara harekâtına başlama planını hava şartları sebebiyle ertelediğini duyurdu. Ancak, asıl sebebin çok daha farklı olduğu ortaya çıktı. Filistin direniş cephesi enformasyon iletişim ayağının önemli isimlerinden FİMED Başkanı İbrahim el-Medhoun, yaşananların perde arkasını gazetemize anlattı. 

Netanyahu’nun “Savaşı, Suriye ve Lübnan’a taşıma çabasını, farklı ülkeleri denkleme dahil etme stratejisi” olarak yorumlayan el-Medhoun “İsrail, Gazze’de kendisini kaosun beklediğini biliyor, bu yüzden kara harekâtını yalnız yapmaktan çok korkuyorlar. İran’ı denkleme dâhil ederek en azından ABD ve İngiltere’nin desteğini almak istiyorlar” dedi.

MOSSAD VE ŞABAK KAYNIYOR

İbrahim Medhoun, ‘Aksa Tufanı’nın başlama sebeplerini şöyle özetledi: Mescid-i Aksa zulmü ve İsrail yakıcı bir operasyona hazırlanıyor istihbaratı alınınca harekete geçtik. Oyunu Hamas kurdu, İsrail 8 saat felç durumda kaldı. MOSSAD ve iç istihbarat servisi ŞABAK resmen kaynıyor. Bütün yetkililer soruşturma geçiriyor. İki birimden de üst yöneticiler açığa alındı. Dünyanın çok az konuştuğu bir gerçeği ifade eden İbrahim Madhoun, “İsrail’in Gazze’ye dönük kapsamlı bir operasyon planı vardı. O projelerin tamamı çöpe gitti. İsrail bu savaşı kaybetti. Filistin, 50 yıllık direniş konseptinden sonra saldırı pozisyonuna geçti. Bu önemli bir kırılma noktası” şeklinde konuştu.

50 BİN KİŞİLİK ORDU HAZIR

Gazze’deki tünelleri ve tahkimatı en iyi bilen isimlerden olan Madhoun, şöyle devam etti: İsrail ordusunda Gazze’ye girmenin intihar olacağı söyleyen çok sayıda isim var. Onları büyük sürprizlerin beklediğini biliyorlar. Bu sebeple kendilerine ortak arıyorlar. Tek başına girmekten korkuyorlar. Orada tam teçhizatlı 50 bin kişi kara harekatını bekliyor. Biz bu savaş için altı ay, bir yıl direnecek hazırlık yaptık. Kara savaşı, bölge ve dünya için bir dönüm noktası olur... 

REHİNELERİ KURTARMAYA YARDIM EDİN

Hamas’ın elinde çoğu İsrailli olmak üzere farklı ülkelerden 150 kadar rehine olduğu öne sürülüyor. Gazze’ye yönelik saldırılar bitmeden rehineleri bırakmayacağını açıklayan Hamas, Batılı ülkelerle diyaloğu da kesti. Vatandaşlarını kurtarmak isteyen devletler iki tarafla da görüşebilen Ankara’nın kapısını çalmak zorunda kaldı. ABD’nin Wall Street Journal gazetesi, Türkiye’deki diplomatlara ve istihbarat birimlerine rehinelerin serbest bırakılması için başvuru yağdığını yazdı. Gazeteye konuşan Mısırlı bir yöneticinin “Hamas’la iletişimi olan her ülke şansını denedi, ancak başaramadılar” dedi. Türk istihbaratından bir yetkilinin “Ülkeler mesajlarını gizlice Hamas’a iletmemizi istiyor. Fakat İsrail’in hava saldırıları, Hamas ile görüşmeyi zorlaştırıyor” dediğini öne sürdü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...