İsrail Gazze'ye tam taarruz başlattı! Binlerce Filistinli evsiz kaldı...

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsrail Gazze'ye tam taarruz başlattı! Binlerce Filistinli evsiz kaldı...

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail ordusu, Hamas'ın 'Aksa Operasyonu' sonrasında 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze'ye yoğun bombardıman düzenliyor. Savunma Bakanlığının Demir Kılıçlar adını verdiği operasyonda, 300 bine Filistinlinin evlerini terk edip okullara sığındığı bildirildi

Hamas’ın İsrail’e başlattığı Aksa Tufanı operasyonu büyük şok etkisine neden olurken, 900’den fazla İsrailli öldü. İsrail yönetimi, karşı saldırı başlattıklarını ve operasyonlarına ‘Demir Kılıçlar’ adını verdiklerini duyurdu. İsrail ordusunun hava ve denizden saldırıları sonucunda 870 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail, 2 milyondan fazla Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi’ne yoğun saldırıları sonrasında büyük yıkıma neden olmasına rağmen Savunma Bakanı Yoav Gallant, asıl operasyonun yeni başladığını duyurarak, “Tüm kısıtlamaları kaldırdım. Şimdi tam taarruza geçiyoruz." İfadelerini kullandı. Gallant, Gazze'nin "asla eskisi gibi olmayacağını" savundu.

İSRAİL, YASAKLI FOSFOR BOMBASI KULLANIYOR

Filistin Dışişleri Bakanlığı, Gallant’ın savaş hukukunu hiçe sayan ifadeleri sonrasında yaptığı açıklamada, İsrail’in yasaklı bombalar kullandığını duyurdu. Bakanlık’ın açıklamasında, "İşgalci İsrail, Filistinlilere karşı uluslararası yasaklı olan beyaz fosforu kullanıyor." ifadeleri yer aldı.

İsrail'in fosfor bombasını saldırıların ana hedefi olan Gazze’nin kuzeyindeki Kerame bölgesinde kullandığı bilgisi verilirken, savaş uçaklarının da gece boyunca Gazze’yi bombaladığı aktarıldı.

Gazze'nin güneyindeki Han Yunus şehrine düzenlenen hava saldırısı sonucu bölgedeki çok sayıda bina yıkıldı. Şehrin batısındaki Mecmai Ensar bölgesinde ise yoğun dumanlar yükseldi.

İsrail Gazze'ye tam taarruz başlattı! Binlerce Filistinli evsiz kaldı...

FİLİSTİNLİLER OKULLARA SIĞINIYOR

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü, İsrail bombardımanı sonucu yıkılan evlerin çokluğundan dolayı ekiplerinin yetersiz kaldığını duyurdu. Hava saldırılarına maruz kalan bölge sakinleri şehir merkezine sığındı.

137 binden fazla Filistinli Gazze Şeridi'ndeki Birleşmiş Milletler okullarına sığındı. Birleşmiş Milletler ise, İsrail'in, Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na ait bir okulu 'doğrudan' hedef aldığını duyurdu.

Gazze’de bombalamalar sonucunda büyük bir yıkım yaşanırken, sivil halk çaresiz bir şekilde uluslararası yardım bekliyor. İsrail’in saldırıları düzinelerce konuta, telekomünikasyon şirketlerinin ofislerine ve Gazze İslam Üniversitesi'nin binalarına da ciddi hasar verirken, patlamalar bölgeyi sarsıyor.

“HER ŞEYİMİ KAYBETTİM”

Gazze’nin en zengin yerleşim birimlerinden Rimal mahallesi, İsrail’in saldırıları sonucunda en büyük hasarı alan yer arasında dikkat çekiyor. Mahalle sakinleri, deprem olmuş gibi hissettiklerini belirtti. BBC’ye konuşan mahalle sakinlerinden Muhammed Abu el-Kass, kızı Shahd'ı sokakta taşırken, "Her şeyimi kaybettim. Beş çocuğumun yaşadığı dairem bu binadaydı. Binanın altındaki bakkal dükkanım yıkıldı" ifadelerini kullandı.

Çaresiz bir şekilde sözlerine devam eden el-Kass, "Nereye gidelim? Evsiz kaldık. Artık ne barınacak yerimiz var ne de işimiz.” İsrail ordusunu sivilleri hedef almadığını söylerken yalan söylediğini belirterek,” Evim ve bakkal dükkanım İsrail'in askeri hedefi mi?" dedi.

İsrail Gazze'ye tam taarruz başlattı! Binlerce Filistinli evsiz kaldı...

“İSRAİL’E SALDIRAN BENİM ÇOCUĞUM MUYDU?”

İsrail, tam kuşatma başlattığını duyururken, Gazze’de sıkışıp kalan sakinlerden, Waad al-Mughrabi Rimal'deki evinin yanındaki yıkılmış binasının karşısında, "21. yüzyılda elektrik ve su olmadan yaşadığımızı hayal edebiliyor musun? Bebeğimin bezleri bitti ve sadece yarım şişe süt kaldı" dedi ve ekledi, "İsrail'e saldıran benim çocuğum muydu?"

İsrail saldırılarından şu ana kadar 800’den fazla kişinin öldüğü bölgeden Muhammed el-Mughrabi ise “Daha önceki savaşlarda şehrin bu kısmı İsrail sınırındaki bölgelerde yaşayanlar için güvenli bir sığınaktı" dedi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...