İsrail, Gazze'ye kara harekatını erteledi! Kararın arkasından büyük bir korku yatıyor

Düzenleyen: / Kaynak: The Jerusalem Post
- Güncelleme:
İsrail, Gazze'ye kara harekatını erteledi! Kararın arkasından büyük bir korku yatıyor

DÜNYA Haberleri  / The Jerusalem Post

İsrail ordusu, günlerdir bombaladığı Gazze'ye kara harekatını erteledi. The Jerusalem Post gazetesi, İsrail'in aldığı kararın altında büyük bir korkunun yattığını belirterek, "Hizbullah yeni cephe için fırsat kolluyor" yorumunda bulundu

İsrail, 11 gündür Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılar gerçekleştiriyor. 2,5 milyon Filistinlinin yaşadığı yerleşim birimini yoğun bir şekilde bombalayan ve çevresine çok sayıda zırhlı birlik takviye birlik yığan İsrail ordusunu kısa süre içerisinde kara operasyonuna başlayacağı konuşuluyordu. Ancak, yaşanan bazı gelişmelerin söz konusu operasyonun ertelenmesine neden olduğu ifade ediliyor.

İSRAİL’İN GAZZE’YE KARA HAREKATI NEDEN ERTELENDİ?

İsraillin etkili gazetelerinden The Jerusalem Post, geçtiğimiz Perşembe gününden bakıldığında İsrail ordusunun Cuma ya da Cumartesi bir kara operasyonu yapılacağının neredeyse kesin olduğunu ancak bunun gerçekleşmediği aktardı.

Gazete, kara harekâtı için Gazze’nin Kuzeyinin boşaltılması için hem bombardıman hem de çağrılarla çalışma sürdürüldüğünü belirtti. Ayrıca, İsrail Hava Kuvvetleri’nin Gazze’yi yerle bir eden saldırıları sonrasında söz konusu alanda ciddi bir engelin kalmamış olmasına rağmen kara harekatının yapılmamış olmasının oldukça ilginç bir durum olduğuna dikkat çekildi.

İsrail, Gazze'ye kara harekatını erteledi! Kararın arkasından büyük bir korku yatıyor

HİZBULLAH YENİ CEPHE AÇMAK İÇİN FIRSAT KOLLUYOR

The Jerusalem Post, kendilerine bilgi veren üst düzey kaynakların aktardığı bilgiye göre, gecikmenin nedeni Hizbullah’ın neden olduğu ve her geçen gün artan tehdidinin oluşturduğu ifade ediliyor. Kaynaklar, Hizbullah’ın İsrail ordusunun bütün gücüyle Gazze’ye saldırmasını beklediğini ve söz konusu an geldiğinde de yeni bir cephe oluşturmak için saldırıya geçeceklerini inandıklarını söyledi.

İsrailli yetkililer, “Hizbullah fırsat kolluyor” endişesinin son dönemde İran ve Lübnan’dan gelen sert açıklamalar nedeniyle de arttığı yorumunu yaptı.

The Jerusalem Post’un analizinde, Hizbullah’ın İsrail’le doğrudan çatışmaya girmekten kaçınarak İsrail’i “sahte güvenlik” algısıyla yanıltmaya çalıştığı görüşü de dikkat çekti. Her halükârda İsrail ordusunun Gazze’ye kara operasyonu düzenleyeceğini yazan gazete, buna karşın Hizbullah’ın manevralarının dikkatle takip edildiğini ve kuzey sınırında önlemleri artırdığını kaydetti.

İsrail, Gazze'ye kara harekatını erteledi! Kararın arkasından büyük bir korku yatıyor

İSRAİL SÜRPİZ SALDIRI ŞANSINI KAYBETTİ

Haberde, İsrail’in Hamas’ın elindeki rehineler ve ABD’nin “sivil ölüm” uyarıları nedeniyle de kara operasyonu konusunda dikkatli adım attığı kaydedildi. Ayrıca, sürpriz saldırı ihtimalinin de Hamas’ın çatışmaları başlatan operasyonun tarafı olduğu gerekçesiyle olmadığı belirtildi.

İsrail, 2006’da Lübnan Hizbullah’ıyla yaşadığı savaşta birliklerini geri çekmek zorunda kalmış, Hizbullah bölgede önemli bir siyasi ve askeri güce dönüşmüştü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: The Jerusalem Post
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...