İsrail, Gazze'nin ekonomisini de vurdu

İsrail, Gazze'nin ekonomisini de vurdu

DÜNYA Haberleri

25 gündür Gazze'ye bomba yağdıran ve taş üstünde taş bırakmayan İsrail'in verdiği zararın boyutu 4 milyar dolara ulaştı.

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid el-Hasayine, İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye yaptığı saldırıların bölgede doğrudan veya dolaylı olarak 4 milyar dolardan fazla maddi hasar verdiğini söyledi. İsrail'in daha önceki yıllarda düzenlediği saldırılara oranla en ciddi kayıpların yaşandığını belirten Hasaniye, Gazze'nin en kısa zamanda imarı için acil müdahale çağrısında bulundu. Tarım ve Sosyal İşler Bakanı Şevki el-İsa maaşların ödenmesinde gecikme olacağını ifade ederken Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi Gazze Şube Başkanı Rami Abduh, saldırılarda 180'i fabrika olmak üzere 250 işletmenin yıkıldığını söyledi. Saldırılarda 26 caminin tamamen yıkıldığını ve 93 mescidin hasar gördüğünü kaydeden Abduh, "Gazze'de 150 okul hasar gördü ve bazı üniversite binaları da vuruldu. Doğrudan hedef alınan hayır kurumlarına ait 18 merkez yıkıldı. 25 sağlık merkezinin hasar gördüğü saldırılarda 5 bin 238 ev tamamen yıkıldı, 30 bin 500 konut hasar gördü. 336 bin 500 Filistinli de evsiz kaldı" dedi. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre ise İsrail'in hedef gözetmeksizin düzenlediği saldırılarda, 330'dan fazla çocuk ve 170'i kadın yaklaşık 1500 kişi hayatını kaybetti. Saldırılarda 2 bin 510'u çocuk, 1630'u kadın olmak üzere 8 bin 375 Filistinli de yaralandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...