İsrail, Gazzelileri iftar sofrasında vurdu

İsrail, Gazzelileri iftar sofrasında vurdu
DÜNYA Haberleri

İsrail Gazze'de kan kusmaya devam ediyor. Savaş uçaklarının attığı füzeler, Filistinli ailelerin iftar sofralarını kan gölüne çevirdi.

Hedef gözetmeksizin Gazze'ye bomba yağdıran İsrail'in attığı füzelerden biri, dün, Refah kentinde yaşayan "El-Arca" ailesini iftar sofrasında vurdu.Ailenin yaşadığı evin bahçesine düşen füze, ağır hasara yol açarken, Samiye el-Arca (60) isimli yaşlı kadın ve torunu Meryem Atiyye'nin (10) hayatını kaybetmesine, aynı aileden anne, baba dahil 7 kişinin yaralanmasına neden oldu.


İFTAR SOFRASINDA VURDU
Aile fertlerinden Visam el-Arca (32), "İftara hazırlanıyorduk. Bir anda her yerde şarapnel parçaları uçuşmaya başladı. Komşularımız iftar sofralarını bırakıp bize yardıma koştu. Enkazda ölenleri ve yaralananları aradılar. İftar sofrasının çevresindeki herkes kana bulanmıştı" dedi.
İSRAİL SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR
Olay nedeniyle korkan kadınları ve çocukları sakinleştirmeye çalıştığını ifade eden Arca, "Yaşananlar savaş suçu. Herhangi bir neden olmaksızın sivillerin evlerini bombalıyorlar. İnsan hakları kurumları nerede? Gazzelileri kurtaracak dünyanın vicdanı nerede?" diye konuştu.


ÖLÜ SAYISI 100'E YÜKSELDİ


Gazze'deki görevi fiilen devam eden eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Pazartesi gününden bu yana Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 100 kişinin öldüğünü, 670 kişinin yaralandığını söyledi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...