İsrail, Gazze'deki hastane saldırısıyla ilgili ses kaydı yayınladı: Sosyal medyada 'sahte' tepkisi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsrail, Gazze'deki hastane saldırısıyla ilgili ses kaydı yayınladı: Sosyal medyada 'sahte' tepkisi

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail'in Gazze'de 500 kişinin hayatını kaybettiği hastane saldırısının yankıları devam ediyor. İsrail yönetimi, sosyal medyada sorumluluğu Filistinli grupların üzerine atmak için ses kayıtları yayınlarken, çok sayıda kullanıcı "kurgu" tepkisi gösterdi.

İsrail, 17 yıldır abluka altında tutuğu Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına devam ediyor. İsrail savaş uçaklarının, 17 Ekim’de Gazze’de binlerce kişinin sığındığı Al Ahli Baptist Hastanesi’ne düzenlediği saldırıda 500’den fazla kişi hayatını kaybetti. Uluslararası kamuoyunda infiale neden olan saldırı sonrasında İsrail, suçu Gazze’deki direniş örgütlerinin üstüne atmaya çalışıyor.

İSRAİL, SES KAYDI YAYINLADI

İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF) sosyal medya hesabından paylaşılan 1 dakikalık ses kaydı, söz konusu çabanın son örneği olarak dikkat çekiyor. Gazze’de faaliyet gösteren İslami Cihad’a mensup kişilerin kendi aralarında gerçekleştirdiği görüşmeleri içeren ses kaydında, hastaneye düşen bombanın gruba ait olduğu ifade ediliyor.

https://twitter.com/Israel/status/1714545680562184434

Bombalanan hastanenin arka bölgesindeki mezarlığın işaret edildiği sahte ses kaydında, karşı militanın kendi bölgelerindeki mezarlığın yerini bilmiyormuş gibi davranıp karşısındaki kişiye adeta ayrıntılı itiraf yaptırdığı kayda yansıyor.

Ses kaydını daha sonra İsrail'in resmi devlet sayfası da "Hamaslı teröristler kendi sesleriyle: Hamas görevlilerinin 17 Ekim 2023'te El Ahli Baptist Hastanesi'ne başarısız İslami Cihat roketi fırlatmasını tartışırken yaptıkları konuşmayı dinleyin." notuyla paylaştı.

İsrail, Gazze'deki hastane saldırısıyla ilgili ses kaydı yayınladı: Sosyal medyada 'sahte' tepkisi

SOSYAL MEDYADA 'KURGU' TEPKİSİ

Sosyal medyada, Deepfake adlı yapay zekâ yardımıyla hazırlandığı ifade edilen ses kaydının, İsrail’in saldırıdaki sorumluluğunu örtmek amacıyla kullandığına dikkat çekildi.

İsrail’in sosyal medya üzerinden ‘kendi hikayesi’ için gösterdiği çabaya tepki gösteren ABD’li yayıncı Jackson Hinkle, “İsrail Hamas’ın hastaneyi vurduğuna dair VİDEO DELİLİNE sahip olduklarını iddia etti, ardından HİÇBİR ŞEY göstermediği için 26 dakika sonra onu SİLDİLER. Şimdi, dünyadaki en gelişmiş istihbarat operasyonu rastgele ses klipleri yayınladı ve bunun delil olduğuna inanmanızı mı istiyor?” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...