İsrail, Gazze'de kara harekatına hazırlanıyor: Savunma Bakanı Gallant 3 aşamalı planı açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsrail, Gazze'de kara harekatına hazırlanıyor: Savunma Bakanı Gallant 3 aşamalı planı açıkladı

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail, Gazze'de 14 gündür devam eden yoğun bombardıman saldırısı sonrasında kara harekatına hazırlanıyor. Savunma Bakanı Gallant, Gazze'de 3 aşamalı bir savaş planı üzerinde çalıştıklarını duyurdu...

İsrail, 2,5 milyondan fazla insanın yaşadığı Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına devam ediyor. Gazze’de 7 Ekim’den bu yana yapılan bombardımanlarda 4 bin 821 bina tamamen yıkılırken, 1524'ü çocuk, 1000'i kadın olmak üzere 4 bin 137 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail, Gazze'deki saldırıları sürerken, kara harekatıyla ilgili de hazırlıklarını sürdürüyor. Savunma Bakanı Yoav Gallant, milletvekilleriyle Gazze’deki planlarla ilgili ilk defa konuştu. Gallant, Hamas’ı yok ettikten sonra Gazze’de yaşamı kontrol etmeyi planlamadıklarını söyledi.

Gallant, 7 Ekim’in “Hamas’ın yok edilme sürecinin başladığı gün” olduğunu söyledi. Gazze’de halihazırda başlayan savaşın üç aşamadan oluşacağını ifade eden Savunma Bakanı, birincisinin ateş destek vasıtalarıyla yoğun bombardıman, sonrasında ise taktik hareketlerin gerçekleştirileceğini belirtti.. Bu harekatın amacının Gazze’deki silahlı birliklerin yok edilmesi ve altyapının kullanılamaz hale getirilmesi olduğuna vurgu yaptı.

İkinci aşamada ise çatışmaların devam edeceğini ancak düşük yoğunluklu olacağını ifade etti. Savaşın son aşamasında ise Gazze’de yeni bir güvenlik rejiminin oluşturularak İsrail’in sorumluluğunun ortadan kaldırılması olduğunu belirtti.

İsrail, Gazze'de kara harekatına hazırlanıyor: Savunma Bakanı Gallant 3 aşamalı planı açıkladı

İSRAİL'DEN GAZZE SINIRINA YIĞINAK

İsrail’in Gazze’ye kara harekatı için sınıra yaptığı yoğun askeri yığınak uydu görüntülerine de yansıdı. Askeri yığınağın Gazze'nin kuzey sınırındaki ana giriş noktası olan Erez Geçidi'nin yaklaşık 6 kilometre kuzeyinde yoğunlaştığı ifade ediliyor. Planet Labs'ın görüntülerine göre, Erez Geçidi yakınındaki araçlar, 8 Ekim ile 14 Ekim tarihleri arasında bölgeye ulaştı. Cumartesi günü aynı yerde çekilen fotoğraflarda Merkava tankları, zırhlı personel taşıyıcıları ve askeri buldozerler de dahil olmak üzere bir dizi zırhlı araç kayıtlara geçti.

İSRAİL-HAMAS ÇATIŞMASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken Filistinli silahlı gruplar, Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti. Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 306'sı asker 1400 İsraillinin öldüğü, 4 bin 834 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 1524'ü çocuk 3 bin 785 kişinin öldüğünü, 12 binden fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 81 Filistinlinin öldüğü belirtilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...