İsrail gazetesinden Hamas itirafı: Çok sayıda asker esir alındı! Ordu cevap veremedi...

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsrail gazetesinden Hamas itirafı: Çok sayıda asker esir alındı! Ordu cevap veremedi...

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hamas'ın işgal altındaki bölgelere düzenlediği 'Aksa Tufanı' operasyonu, İsrail'de şok etkisi yaşattı. İsrail basını, çok sayıda askerin öldürüldüğü ya da esir alındığını yazarken, ordunun saldırılara cevap veremediğini belirtti.

Hamas’ın İsrail işgali altındaki topraklara yönelik başlattığı ‘Aksa Tufan’ı operasyonu, Tel Aviv’de şok etkisi yaşattı. Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından gerçekleştirilen saldırılar sonrasında İsrail ordusu savaş durumuna geçti.

El Kassam Tugayları, operasyon süresince çok sayıda İsrail askerinin esir alındığını, onlarcasının da öldürüldüğünü duyuruldu. İsrail ordusu ise esir alındığı iddia edilen askerler hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

İsrail basını ise Hamas’ın şok etkisi yaşatan operasyonuyla ilgili itiraf niteliğindeki haberlere imza attı. The Times of Israel (TOI), sosyal medyaya yansıyan görüntülerde en az bir İsrail askerinin esir alındığını doğrulandığını aktardı.

İsrail gazetesinden Hamas itirafı: Çok sayıda asker esir alındı! Ordu cevap veremedi...

ÇOK SAYIDA İSRAİL ASKERİ ESİR ALINDI

TOI, “Sosyal medyada yayınlanan videolar, İsrail sınır kasabası Sderot'ta üniformalı Filistinli silahlı kişiler olduğunu gösteriyor” denilen haberinde devamında, “Gazze'den çekilen bir videoda, öfkeli bir kalabalığın ayaklar altına aldığı bir İsrail askerinin cansız bedeni görülüyordu. Filistinli canlı bir İsrail askerini motosikletle sürükleyerek götürdüğünü gösteren başka bir video ortaya çıktı.” ifadelerini kullandı.

İsrail’in önde gelen gazetelerinden Haaretz, çatışmaların günlerce sürebileceğini yazarken, güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde hayatını kaybedenlerin arasında çok sayıda polis memurlarının da olduğunu bilgisine yer verdi.

Gazete, roket saldırılarının devam ettiğini ve Siderot başta olmak üzere sınır bölgelerinde roket sirenlerinin hala çaldığını aktardı.

İSRAİL’DE BÜYÜK ŞOK

Katar merkezli El Cezire, İsrail’deki son durumu aktardığı haberinde, daha önce benzeri görülmemiş yoğunluktaki saldırıların pek çok kişi için şok etkisi oluşturduğunu bildirdi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...