İsrail Filistinlilere ait 5 bin dönüm tarım arazisine el koyacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İsrail Filistinlilere ait 5 bin dönüm tarım arazisine el koyacak

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail'in, işgal altında tuttuğu Batı Şeria'da 5 bin dönümlük tarım arazisine el koymayı planladığı bildirildi.

Batı Şeria'nın Nablus kenti güneyinde yer alan Calut Köyü Konseyi Başkanı Abdullah Hac Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrailli yetkililerin köylülere 5 bin dönümlük araziye el konulacağını bildirdiğini söyledi.

"Amaç dört küçük illegal Yahudi yerleşim birimini birbirine bağlamak"
İsrail askerlerinin söz konusu tarım arazilerine Filistinli sahiplerinin erişimini "güvenlik bahanesiyle" engellediğini belirten Muhammed, bu topraklara el konulmasının amacının ise çevredeki mevcut dört küçük illegal Yahudi yerleşim birimini birbirine bağlamak olduğunu kaydetti.

Muhammed, bu amaçla İsrail'in gasp ettiği bu topraklara yakında yeni Yahudi yerleşim yeri inşa etmeye başlayacağını düşündüklerini ifade etti.

Geçtiğimiz mart ayında da İsrail hükümeti, Batı Şeria'nın Eriha kentinin güneyinde yer alan Filistinlilere ait 2 bin 342 dönümlük araziye el koyma kararı almıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...