İsrail, Filistin'de bir kadını katletti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İsrail, Filistin'de bir kadını katletti

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail askerlerinin Batı Şeria'da açtığı ateş sonucu 31 yaşındaki Filistinli bir kadın hayatını kaybetti.

İsrail'in Filistin'de sürdürdüğü zulüm devam ederken İsrail çocuk, yaşlı ve kadın demeden işgalini sürdürüyor. Geçtiğimiz haftalarda İsrail askerleri, gazeteci Şirin Ebu Akile'yi keskin nişancı yoluyla başından vurarak katletmişti. Bu olay sonrası İsrail çok tepki çekmiş ancak işgalini durdurmaya yetmemişti. İsrail bu kez işgal ettiği Batı Şeria'da 31 yaşındaki bir kadını acımasızca katletti. Konuya ilişkin Filistin Sağlık Bakanlığından açıklama yapıldı.

Açıklamada 31 yaşındaki Gufran Veresane, El-Halil'in kuzeyindeki El-Arub Mülteci Kampı yakınlarında işgal askerlerinin ateşlediği kurşunun isabet etmesi sonucu şehit olduğu ve merminin Filistinli kadının göğsüne soldan girerek sağ taraftan çıktığı bilgisi paylaşıldı.

İsrail ordusu ise yaptığı açıklamada, genç kadının "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğunu" ileri sürdü.

'SAĞLIK EKİPLERİNE ENGEL OLUNDU'

Açıklamada, "elinde bıçak olduğu ve 60 No'lu yolun güvenliğini sağlamakla görevli bir askere doğru ilerlemeye çalıştığı" iddia edilen genç kadının, "askeri bir unsurun ateşle karşılık vermesiyle etkisiz hale getirildiği" ifade edildi.

Filistin Kızılayından yapılan açıklamada ise sağlık ekiplerinin yaralıya ulaşmasının İsrail askerlerince yaklaşık 20 dakika engellendiği aktarıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...