İsrail-Filistin çatışmasında son durum: ABD'den Ortadoğu hamlesi! Türkiye uzman ekip gönderiyor

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Ajanslar

Son dakika: İsrail-Hamas çatışmasında 16. gün. Hamas'ın 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından İsrail'in Filistin'deki katliamı devam ediyor. ABD'den 'Ortadoğu' hamlesi geldi. Türkiye'den uzman ekip Gazze'ye gidiyor. İşte İsrail- Filistin çatışmasına dair önemli gelişmeler...

İsrail ile Hamas arasında Gazze'de yaşanan çatışmalar 16. gününde de şiddetli bir şekilde devam ediyor. İsrail, Gazze'de pazar yerinde yine sivilleri hedef alırken, Lübnan Hizbullah'ı İsrail'e gözdağı verdi. Akdeniz'e savaş gemisi gönderen ABD'den yeni hamle geldi. ABD'den Orta Doğu'ya yeni Patriot bataryaları konuşlandırılacağı duyuruldu.

22 Ekim (2023) tarihiyle İsrail- Filistin çatışmasına dair önemli gelişmeler şöyle;

17.20: İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze şeridinde bulunan bir askeri üssü ziyaret ettiği sırada beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. Bir asker, Netanyahu'ya arkadaşlarım senin yüzünden öldü diyerek tepki gösterdi.

16.53: İsrail, bir yandan Gazze Şeridi ve Batı Şeria’ya hava saldırılarını sürdürürken, bir yandan da Lübnan sınırında Hizbullah'I vuruyor...

16.12: İsrail Gazze'ye saldırmaya devam ederken Birleşmiş Milletler, 3 günlük yakıtın kaldığını ve acil olarak yakıt girişinin sağlanması gerektiğini açıkladı.

İsrail-Filistin çatışmasında son durum: ABD'den Ortadoğu hamlesi! Türkiye uzman ekip gönderiyor

16.40: İsrail ordusunun, Gazze'nin Dayr al-Balah kentine düzenlediği saldırılarda bir bina tamamen yıkıldı. Sivil savunma ekipleri ve bölge sakinleri, arama kurtarma çalışması başlattı.

16.20: İran dışişleri bakanı Hossein Amirabdollahian, ABD'nin İsrail üzerinden Filistinlilere savaş yürüttüğünü söyledi.

15.30: Hollanda'nın İsrail'e koşulsuz desteğini açıklamasının ardından, Hollandalı bürokratlar hükümete tepki gösteren bir bildiri yayınladı. Bürokratlar, "Hükümetin İsrail'e koşulsuz desteği, bizi Gazze'deki insani felaketin suç ortağı haline getiriyor" dedi ve İsrail'in geçmişte de savaş suçları işlediği anımsatıldı.

14.36: Kuveyt, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin yükünü hafifletmek için hava köprüsünün kurulduğunu açıkladı.

14.30: İsrail Ekonomi Bakanı Nir Barkat, Hamas'a destek olmaları halinde İran ve Hizbullah'ın da bedel ödeyeceğini söyleyerek, "Eğer İsrail'e saldırdıklarını anlarsak sadece misilleme yapmayız, yılanın başını keseriz." dedi.

13.15: İsrail, Gazze Han Yunus'ta sivillerin sığındığı okulu vurdu.

İsrail-Filistin çatışmasında son durum: ABD'den Ortadoğu hamlesi! Türkiye uzman ekip gönderiyor

11.00: Gazze'deki Vakıflar Bakanlığı, İsrail'in camileri hedef alan saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yayımladı. İsrail'in 5 camiyi daha tamamen yıktığı belirtilen açıklamada, "İsrail'in, Gazze'ye yönelik saldırılarının başından bu yana tamamen yıkılan camilerin sayısı 31'e yükseldi." ifadelerine yer verildi.

TÜRKİYE'DEN 20 KİŞİLİK UZMAN EKİP GAZZE'YE GİDİYOR

08.30: 20 kişilik uzman ekip, Gazze'ye yardım amacıyla, Esenboğa Havalimanı'ndan hareket edecek olan Cumhurbaşkanlığı uçağına bindi. 20 kişilik uzman ekip, Mısırlı yetkililerle Gazze halkının ihtiyaç duyduğu ilaç, tıbbi malzeme ve cihazların tespitini yapacak.

Öte yandan; MHP lideri Devlet Bahçeli'den, dün İsrail-Hamas arasındaki çatışmalar nedeniyle Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek saldırıların durması, mazlumların korunması için çağrı geldi. Bahçeli "Türkiye süratle devreye girmeli, tarihi, insani ve inanç sorumluluğunun gereği her neyse yapmalıdır" dedi.

07.50: İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ölen Filistinli sayısı 89'a yükseldi.

İSRAİL KATLİAMLARININ ARDINDAN ABD'DEN MANİDAR 'ORTADOĞU' HAMLESİ

06.00: Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon'dan yapılan açıklamada, ABD'nin Ortadoğu'daki üslerine Yüksek İrtifa Alan Savunma Sistemi (THAAD) ile yeni Patriot bataryaları konuşlandırılacağı duyuruldu. 

Gazze'ye dün gece havadan bildiri atan İsrail uçakları, şehirden ayrılmayan sivilleri "terörist işbirlikçisi sayıp hedef alabileceğini" açıkladı.

İsrail'den Hamas’a yönelik yine dün gelen açıklama dikkat çekti. Binlerce hedefin bombalandığını belirten İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı, "Tüm gücümüzle saldıracağız ve Hamas sanki bizimle ilk gününde savaşıyormuş gibi vuracağız." dedi.

İsrail-Filistin çatışmasında son durum: ABD'den Ortadoğu hamlesi! Türkiye uzman ekip gönderiyor

İSRAİL- FİLİSTİN ÇATIŞMASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarındaki ihlallerine karşı 7 Ekim sabahı (2023)  "Aksa Tufanı" adıyla İsrail'e karşı kapsamlı saldırı başlattı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirdi ve İsrail içindeki yerleşim yerlerine girdi. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlattı. İsrail’in Gazze saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 21 Ekim (2023) itibariyle 1756'sı çocuk olmak üzere 4 bin 385’e yükseldi.

Gazze'den İsrail'e düzenlenen saldırılarda ise 306'sı asker 1400 İsrailli öldü, 4 bin 834 İsrailli yaralandı.

İsrail-Filistin çatışmasında son durum: ABD'den Ortadoğu hamlesi! Türkiye uzman ekip gönderiyor

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...