İsrail cephesi insanlık dışı çağrılara devam ediyor: 'Diyalogla ilgilenmiyoruz, herkesin ölmesi gerekiyor'

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

İsrail'in eski İtalya büyükelçisi Dror Eydar katıldığı canlı yayında İsrail'in asıl amacını açıkladı. Eydar, barışla ilgilenmediklerini söyledi ve insanlık dışı ifadeler kullandı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken şu ana kadar savaşta binlerce insan hayatını kaybetti. İsrail'in 25 günlük saldırılarında Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 8 bini aşmış durumda. Bunların 3 bin 457'si çocuk, 2 bin 136'sı ise kadın.  Başbakan Netanyahu, Tevrat'tan alıntı yaparak Filistinlileri İsrailoğulları’nın 3 bin yıl önceki düşmanı Amalika’ya benzetti ve İsrail ordusuna adeta soykırım çağrısı yaptı. Netanyahu'nun bahsettiği ayetlerde ''Erkekleri, bebekleri, bebekleri emziren kadınları gözünüzü kırpmadan katledin." yazıyor.

İsrail cephesinden soykırım çağrısı yapan tek kişi ise Netanyahu değil. İsrail'in eski İtalya büyükelçisi Dror Eydar katıldığı bir yayında insanlık değerleriyle bağdaşmayan bir açıklamaya imza attı. 

HERKESİN ÖLMESİ GEREKİYOR

Eydar, İsraillilerin diyalogla ilgilenmediğini, Gazze'nin tamamen yok edilmesini istediğini, bir Yahudi'yi tehdit eden herkesin ölmesi gerektiğini söyledi.

https://twitter.com/MiddleEastEye/status/1719025745626910862

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...