İsrail, Cebaliye katliamını kabul etti: Hedef üst düzey bir Hamas komutanıydı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

İsrail, Gazze'ye yönelik aralıksız bombardımanını sürdürürken bugün Cebaliye'deki mülteci kampı da saldırıların hedefi oldu. İsrail, saldırıyı kabul ederek esas hedefin üst düzey bir Hamas komutanı olduğunu duyurdu. Saldırıda yüzlerce sivil hayatını kaybederken 6 Blok Mahallesi tamamen yerle bir oldu.

İsrail 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırını aralıksız sürdürüyor. Saldırılarda şiddetin dozu her gün daha da artarken, sadece 25 günde 9 bine yakın sivil hayatını kaybetti.

17 Ekim'de El Ehli Baptist hastanesini vurarak savaş hukukunu hiçe sayan İsrail 500'e yakın sivili katletmişti. İsrail toplu katliamlarına bugün Cebaliye'deki mülteci kampını vurarak devam etti. İlk belirlemelere göre saldırıda 100 sivil hayatını kaybetti.

İsrail, Cebaliye katliamını kabul etti: Hedef üst düzey bir Hamas komutanıydı

HEDEF ÜST DÜZEY BİR HAMAS YETKİLİSİYDİ

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, saldırıda Hamas’ın üst düzey isimlerinden İbrahim Biari’nin hedef alındığını ve öldürüldüğünü açıklayarak, Biari’yi tüm kuzey Gazze'deki çatışmaları denetleyen komutan olarak nitelendirdi.

Hagari, saldırı sırasında Cibaliye Mülteci Kampı'nın altındaki tünellerin çökmesi nedeniyle bölgedeki çok sayıda binanın yıkıldığını idda etti.

SİVİL KATLİMANI KAN DONDURAN SÖZLERLE SAVUNDU

CNN canlı yayınında konuşan İsrail ordu sözcüsü, spikerin "O mülteci kampında sivillerin olduğunu biliyordunuz değil mi?" sorusuna "Bu savaşın trajedisidir. Güneye gitmelerini söyledik." cevabını vererek kan donduran bir savunmaya imza attı.

Spiker, "Yani yine de bombaladınız" derken, sözcü, "Sivil ölümlerini en aza indirmek için elimizden geleni yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

İsrail, Cebaliye katliamını kabul etti: Hedef üst düzey bir Hamas komutanıydı

İsrail savaş uçakları, akşama doğru Gazze'deki Cebaliye kampına her biri 1.000 kg ağırlığındaki 6 bomba ile saldırmıştı.

EN AZ 100 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Saldırıda ilk belirlemelere göre 100 sivil hayatını kaybederken Cebaliye Sivil Savunma Direktörü, "Cebaliye tamamen yok oldu, 6 ABD yapımı bombayla saldırıldı, her biri bir ton ağırlığında" açıklamasın yaptı.

Saldırı sonrası kampta bulunan sivil yerleşim yerlerinden 6 Blok Mahallesi tamamen yerle bir oldu.

İsrail, 17 Ekim'de El-Ehli Baptist Hastanesi'ni vurmuş, saldırıda 471 kişi hayatını kaybetmişti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...