İsrail Büyükelçisi'nin evinin önünde eylem

/ Kaynak: AA
İsrail Büyükelçisi'nin evinin önünde eylem

DÜNYA Haberleri  / AA

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamanın ardından tepkiler giderek büyüyor. Darbe karşıtları İsrail Büyükelçisi'nini evinin önünde gösteri düzenliyor.

Mısır'ın başkenti Kahire'de Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında askeri cuntaya karşı oturma eylemi yapan göstericilerin sabaha karşı dağıtılacağı kararını alan İçişleri Bakanlığının açıklaması üzerine tepkiler sürüyor. Darbe karşıtları ve Muhammed Mursi destekçileri, İçişleri Bakanının evinin önünde gösteri yapıyor. "Darbeye hayır, Meşruiyete evet" sloganları atan protestocular, İçişleri Bakanlığının meydanları boşaltma kararının geri alınmasını istiyor. nbsp;Öte yandan "Öğrenciler darbeye karşı" sloganı ile İsrail Büyükelçisinin Kahire'nin güneyinde bulunan el-Maadi semtindeki evinin önünde gösteri düzenliyor. Göstericilerin, evin etrafında nöbet tutmaya başladığı ve İsrail'i kınayan sloganlar attığı belirtildi. Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından oluşturulan Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi, darbe karşıtı etkinlikler çerçevesinde, taraftarlarını bugün öğle namazından sonra Kahire'deki Ramses Meydanı'na, salı günü de tüm yurtta "Cuntaya ve Siyonizme karşı milyonluk gösteri" yapmaya çağırdı. nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...