İsrail bu skandalı konuşuyor! Yanlışlıkla gizli üsleri ifşa ettiler

Düzenleyen:
İsrail bu skandalı konuşuyor! Yanlışlıkla gizli üsleri ifşa ettiler

DÜNYA Haberleri

Koronavirüs test merkezlerini gösteren haritayı internet üzerinden yayınlamak isteyen İsrailli yetkililer, ortuya ilişkin bilgileri de yanlışlıkla ifşa etti. Yayınlanan koronavirüs test merkezi haritalarında yer alan detaylar, ülke güvenliğini alarma geçirdi.

Dünyaya gizlilik, güvenlik ve istihbarat dersi vermekle övünen İsrail devleti, sabah saatlerinde skandal gelişmelerle çalkalandı. Haaretz gazetesinin haberine göre, siviller için koronavirüs test merkezlerinin açık adresini ve konumunu gösteren online harita yayınlamak isteyen İsrail ordusu, resmi sitesinden yaptığı paylaşımın ardından yaptıkları hata karşısında donakaldı.

İsrail Savunma Kuvvetleri, siviller için yayınlanan haritada, gizli askeri üslere ilişkin bilgilere de yer verdi. Haaretz'in farkettiği tarihi hatanın ardından iletişime geçtiği İsrail Savunma Kuvvetleri, kısa bir süre sonra haritayı yayından kaldırsa da, askeri üslere dair gizli bilgiler, dakikalarca dolaşıma açık kaldı.

Yayınlanan haritada, sadece İsrail istihbaratı tarafından bilinen gizli üslerin adları, açık konumları ve sayılarına dair ayrıntılı bilgileri yer alırken, İsrail Hava Kuvvetleri'ne dair üslerin bilgileri de açık edildi.

İsrail Sivil Cephe Komutanlığı yetkilileri, yaşanan skandalın ardından yaptığı açıklamada harita yayınında yapılan yanlışlığa, ordunun sivil haritalara erişiminde yaşanan karışıklığın neden olduğunu bildirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...