İsrail bir ayda 64 cami yıktı

İsrail bir ayda 64 cami yıktı

DÜNYA Haberleri

Havadan ve karadan Gazze'yi bombalayan İsrail, özellikle camileri hedef aldı. Hastane ve okullar da yerle bir edildi

İsrail'in bir ay boyunca Gazze Şeridi'nde karadan, havadan ve denizden gerçekleştirdiği bombardımanlarda mukaddes mekânlarda da büyük tahribat meydana geldi. Cuma sabahı sona eren 72 saatlik geçici ateşkese kadar 64 camiyi tamamen yıkan, 150 camiye de büyük maddi hasar veren İsrail, ateşkesten sonra da camileri bombalamaya devam ediyor. İsrail savaş uçakları dün de Gazze'de 3 camiyi bombaladı, Ez-Zeytun mahallesinde bulunan Hasan el-Benna camisi tamamen yıkıldı. Caminin çevresindeki evler de büyük zarar gördü. İsrail'in önceki gün bombaladığı İzzeddin el-Kassam Camisi'nin enkazından da 3 Filistinlinin cesedi çıkarıldı. Bununla İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 1.904'e yükseldi. nbsp;
1 AYDA 5 BİN?ÇOCUK?DOĞDU
İsrail'in Gazze'ye saldırılarının devam ettiği 30 gün boyunca hastane kayıtlarına göre 4 bin 500 Filistinli bebek dünyaya geldi. Hastane kayıtlarına geçmeyenlerle birlikte bu sayının 5 bini bulacağı kaydedildi. nbsp;
Ziraat ve hayvancılık etkilendi
İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıların ziraat ve hayvancılık alanında da zararlara yol açtığı bildirildi. Filistin Tarım Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamasında, İsrail saldırılarının bir ayda Gazze'de ziraat ve hayvancılığa verdiği zararın yaklaşık 251 milyon Amerikan doları olduğu belirtildi.
SAVAŞA VAR, BARIŞA YOK
Filistinli gruplarla İsrail arasında ateşkes müzakerelerine, cumartesi gününün Yahudiler için tatil olması dolayısıyla akşama kadar ara verildi. Hamas, müzakerelere katılmayan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdürmesine tepki gösterdi. Hamas yöneticilerinden İzzet Reşak, "İsrail, cumartesi gününün Yahudiler için dinî tatil olduğunu gerekçe göstererek müzakerelere katılmayı reddediyor ama bir taraftan da Gazze'yi bombalıyor. Bu, tam anlamıyla maskaralık" ifadelerini kullandı.


nbsp;İsrail bir ayda 64 cami yıktı


GAZZE'DE CAMİ BIRAKMAYACAK
İsrail savaş uçakları dün Gazze'de 3 camiyi bombaladı, camilerden biri tamamen yıkıldı. Filistinli gençler yıkılan Hasan el-Benna Camii'nin enkazından dinî kitapları çıkardı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...