İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze'nin kuzeyine gitti: Bizi kimse durduramayacak

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze'nin kuzeyine gitti: Bizi kimse durduramayacak

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalara 4 günlüğüne verilen insani aranın üçüncü gününde Binyamin Netanyahu, işgal altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyine giderek askerlerle bir araya geldi. Netanyahu burada yaptığı konuşmada, "Sonuna kadar devam edeceğiz, 'zafere' kadar. Bizi kimse durduramayacak." dedi.

İsrail 7 Ekim'den beri işgal altındaki Gazze Şeridi'ne saldırılar düzenledi. İşgal güçleri sivil ayırt etmeksizin cami, kilise, okul, mülteci kampı, hastane demeden her yeri bombaladı. Gazze'de çatışmaların başından bu yana çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan binlerce insan canından oldu. İsrail ve Hamas Katar'ın araya girmesi ile 4 günlük ateşkes konusunda anlaştı. Gazze'ye giden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yeni katliamların sinyalini verdi. 

NETANYAHU GAZZE'NİN KUZEYİNE GİTTİ

Netanyahu, İsrail-Filistin çatışmalarının başlamasından bu yana ilk kez Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki İsrail birliklerini ziyaret etti.

ATEŞKES SONRASINI 

İsrail askerleri ile video paylaşan Netanyahu, katliamın süreceğine dair mesaj verdi. Netanyahu buradaki konuşmasında, "Sonuna kadar devam edeceğiz, 'zafere' kadar. Bizi kimse durduramayacak." ifadelerini kullandı. 

SKANDAL PAYLAŞIM!

Sosyal medya hesabından paylaştığı videonun başlığında 'Gazze turnesi' diyerek skandal ifade kullanan Netanyahu, bir kez daha "Sonuna kadar, zafere kadar devam edeceğiz" dedi.

https://twitter.com/netanyahu/status/1728803439751090433

SİVİLLER YİNE HEDEF OLACAK!

Öte yandan İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin, çatışmalara verilen 4 günlük "insani aranın" ardından Gazze Şeridi'ne yönelik saldırı planını onayladığı belirtildi.

İsrail ordusunun sosyal medya hesaplarından Halevi ve 2 İsrailli üst düzey komutanın bir belge üzerinde çalıştığını gösteren fotoğraf paylaşıldı. Paylaşımda, Halevi'nin 4 günlük "insani aranın" sona ermesinin ardından İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırı planını onayladığı kaydedildi.

GAZZE'DE 14 BİN 854 KİŞİ KATLEDİLDİ

İsrail ordusunun 7 Ekim'de başlayan saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi'nde 6 bin 150'den fazlası çocuk ve 4 binden fazlası kadın olmak üzere 14 bin 854 kişi öldürüldü.

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...