İsrail, adım adım Ürdün Vadisi’ni işgal ediyor

Düzenleyen:
İsrail, adım adım Ürdün Vadisi’ni işgal ediyor

DÜNYA Haberleri

İsrail’de seçim öncesi hem Başbakan Binyamin Netanyahu hem de rakibi Benny Gantz’ın “Ürdün Vadisi'ni ilhak edeceğiz” açıklamaların ardından Tel Aviv yönetimi, Filistinlilere ait yapıları yıkmayı hızlandırdı.

İsrail, önceki gün Filistinlilere ait 46 yapıya el koyarak yıktı. Avrupa Birliği Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, son günlerde Ürdün Vadisi’ndeki Hamsa el-Foka’da Filistinlilere ait 46 yapıya İsrail güçlerince el koyulduğunu ve bunların yıkıldığını, 3 Kasım’dan bu yana bölgede ikinci defa büyük çaplı yıkım faaliyeti yürütüldüğünü bildirdi. 35’i çocuk 60 Filistinlinin yerlerinden edildiğini kaydeden Stano, yıkımlardan AB fonlarıyla inşa edilen yapıların da etkilendiğini aktardı. Covid-19 salgınına rağmen yıkımların ve el koymaların devam ettiğini vurgulayan Stano, bu durumun işgalci güç olarak İsrail’in uluslararası insani hukuktan kaynaklı yükümlülükleriyle bağdaşmadığını belirtti. İsrail’in yerleşim politikasına ve zorla tahliye, yıkım, el koyma gibi eylemlerine AB’nin itiraz ettiğinin altını çizen Stano, bunların uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve iki devletli çözümün önünde engel teşkil ettiğini kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...