İspanya'daki Türkler sandık başında

/ Kaynak: AA
İspanya'daki Türkler sandık başında

DÜNYA Haberleri  / AA

İspanya'da yaşayan Türk vatandaşlarından 2 bin 307 seçmen Madrid Büyükelçiliği ve Barselona Başkonsolosluğu'nda bugün oy kullanıyor.

İspanya'da yaşayan Türk vatandaşları, 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandık başına gitti. İspanya'da yaşayan Türk vatandaşları için Madrid Büyükelçiliği ve Barselona Başkonsolosluğu'nda 2'şer sandıktan toplam 4 sandıkta oy kullanma işlemi yerel saat ile 10.00'da (TSİ 11.00) başladı. Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Ömer Önhon, oyunu kullanırken, "Türkiye'ye hayırlı olması dileğinde" bulundu.
Önhon, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Madrid'de bin 469, Barselona'da da 838 olmak üzere toplam 2 bin 307 seçmenin kayıtlı olduğunu belirterek, "Geçtiğimiz Ağustos ayındaki Cumhurbaşkanı seçimlerine göre vatandaşlarımızın katılımın daha yoğun olması sevindirici. Vatandaşlarımızı oy kullanmaya bekliyoruz" dedi.
İspanya'da sadece bugün gerçekleşecek oy kullanma işleminin yerel saat ile 19.00'da (TSİ 20.00) sona ereceğini belirten Önhon, daha sonra sandıkların açılıp, oy zarfların sayımından sonra muhafaza altına alınıp yarın Türkiye'ye gönderileceklerini söyledi.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 7 Haziran'da yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için 54 ülkedeki 112 temsilcilikte sandık kurdu. Yurtdışında yaşayan Türk seçmenler için oy verme işlemi bugün sona eriyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...