İspanya'da orman yangınlarına ilginç çözüm: Keçiler kullanılacak

Düzenleyen: / Kaynak: The Guardian
İspanya'da orman yangınlarına ilginç çözüm: Keçiler kullanılacak

DÜNYA Haberleri  / The Guardian

İspanya'nın Barcelona kentinde orman yangınlarının yayılımına engel olmak için riskli bölgelerde keçi ve koyunların kuru otları yemesi ve böylelikle yangının yayılması engellenmiş olacak.

Yaz mevsimin gelmesiyle birlikte sıcaklar yalnızca yurtta değil tüm dünyada etkiisni şiddetli bir şekilde hissettiriyor. Aşırı sıcaklar bazen yangınlara neden olabiliyor.  Avrupa, aşırı sıcaklıklarla birlikte orman yangınlarıyla da mücadele ediyor. Öyle ki bu yangınlar İspanya'da yangınlara ilginç bir çöüzm üretilmesine neden oldu.

İspanya'nın Barcelona şehrinde yangınlarla mücadele için eski bir yöntem yeniden yürürlüğe sokulması kararlaştırıldı. 290 keçi ve koyundan oluşan dört ayaklı birliğin tek görevi, yiyebilecekleri kadar ot yemek. 

Hayvanların, orman yangınına müsait bölgelerde, alevlerin yükselmesine neden olan kuru bitki örtüsünü ortadan kaldırması planlanıyor. Pilot proje, Barcelona'daki Collserola Park'taki 8 bin hektarlık alanda, nisan ayında başlatılmıştı.

BENZER UYGULAMALAR

İspanya'daki bu girişim, geçen yıl 850 bin hektarlık alanın kül olduğu ABD'nin California eyaletinde de etki oluşturdu. Çok sayıda şirket, planlı keçi otlatma için anlaşma imzaladı.  Kuzey Portekiz'de nesli tükenmekte olan Garrano atları; Kanada'da ise inekler benzer şekilde kullanılıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: The Guardian
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...