İspanya’da cankurtaranlar drone ile hayat kurtardı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
İspanya’da cankurtaranlar drone ile hayat kurtardı

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Dalgalı denizde boğulmak üzere olan çocuk drone ile kurtarıldı. Drone vasıtasıyla çocuğa can yeleği atıldı.

Askeriyeden tarıma, trafikten meteorolojiye kadar pek çok alanda kullanılan drone’lar İspanya’da plajlarda cankurtaran faaliyetlerinde de kullanılmaya başladı. Drone, Valencia’da 14 yaşındaki bir çocuğun hayatını kurtardı. Güçlü bir dalganın alıp uzaklara götürdüğü çocuk boğulmak üzereydi.

14 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN HAYATINI KURTARDI

General Drones firmasının drone pilotu Miguel Angel Pedrero, olayı şu sözlerle anlattı: “Denizi taradığımızda çok kötü durumda olan, yüzmeye neredeyse hiç enerjisi kalmayan bir çocuk gördük. Plajdaki cankurtaranların zamanında çocuğa yetişmesi mümkün değildi. Ben de araçla can yeleği gönderdim. Yoğun dalgalar sebebiyle zor bir manevra oldu ama sonunda yeleği çocuğa ulaştırmayı başardık.” Çocuk can yeleği sayesinde su üstünde kalmayı başarırken cankurtaranlar da jet ski ile gelip onu kurtardı.

30 CAN KURTARAN DRONE GÖREV ALIYOR

İspanya’da 22 plajda cankurtaranlarla birlikte 30 drone pilotu görev yapıyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...