İspanya Zirvesi'nde İsrail'e tepki: Masumlar ölürken susamayız

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İspanya Zirvesi'nde İsrail'e tepki: Masumlar ölürken susamayız

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

23 ülke Gazze için İspanya’da buluştu. Zirveden “Sivillerin öldürülmesi kabul edilebilir bir tablo değil. İki devletli çözüm şart” mesajı verildi.

Barselona şehrinde merkezi bulunan Akdeniz İçin Birlik Örgütü, 8. Bölgesel Forumu, İsrail-Filistin meselesini görüşmek üzere toplandı. Zirveye 23 ülke katılıyor. Türkiye’yi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan temsil ediyor. İsrail’in Gazze katliamına Avrupa’da en sert tepkiyi gösteren ülkelerden biri İspanya... Hatta Başbakan Pedro Sanchez, Netanyahu yönetimine, Mısır’daki Refah Kapısı’ndan seslenerek “Filistin’i tanıyacağız” restini çekmişti. Toplantının açılış konuşmasını yapan İspanya’nın Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares “Barış için seferber olmak üzere buradayız. Bu defa kalıcı barış tesis edilmeli. Buradan umut ve barış için net mesajlar çıkmalı. Gazze’de masumların ölümlerini asla görmezlikten gelemeyiz. Bu, insanlık adına kabul edilebilir bir tablo değil. İspanya, ateşkesin kalıcı olmasını ve insani yardımın garanti edilmesini istemektedir. İki devletli çözüme dayalı uluslararası barış konferansının zaman kaybı olmaksızın gerçekleşmesini arzu ediyoruz. İnsani ara da derhâl uzatılmalı” şeklinde konuştu. Zirvede bir araya gelen Hakan Fidan ve Albares, savaşı durdurmak için iki ülkenin birlikte atacağı adımları görüştü.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...