İşler tersine döndü! Bu sefer Güney Koreli biri Kuzey Kore’ye kaçtı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
İşler tersine döndü! Bu sefer Güney Koreli biri Kuzey Kore’ye kaçtı

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Dünya kamuoyu hep Komünist Kuzey Kore’den demokratik Güney Kore’ye firarlara şahit olurdu. İlk defa bir Güney Koreli kuzeye iltica etti. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, dün akşam yerel saatle 9:20’de sınırın doğu tarafında bir kişi görüldüğünü, yakalamak için askerler gönderildiğini ama başarılı olamadıklarını bildirdi.

Açıklamada, “Şahıs akşam 10:40’ta Askeri Sınır Çizgisi’ni geçti ve Kuzey’e kaçtı” denildi. Güney Kore şahsın güvenliğini sağlamak üzere bugün Kuzey Kore’ye bir mesaj gönderdi ama mesaja cevap alamadı. Olay, 2020 başından bu yana sınırlarını kapatan Kuzey Kore’nin koronavirüse karşı sıkı tedbirler uyguladığı bir sırada meydana geldi.

Kuzey Kore askerleri, Eylül 2020’de denizde kaybolan bir Güney Koreli balıkçıyı öldürmüştü. Ülke büyük tepki çeken olay dolayısıyla daha sonra özür diledi. Güney Kore’de Kuzey Kore’ye geçişler kanunen yasak.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...