İslamofobik saldırının planı ortaya çıktı! Müslüman aileyi katleden caninin sözleri kan dondurdu

Düzenleyen: / Kaynak: The Guardian, Haber Merkezi
- Güncelleme:
İslamofobik saldırının planı ortaya çıktı! Müslüman aileyi katleden caninin sözleri kan dondurdu

DÜNYA Haberleri  / The Guardian, Haber Merkezi

Kanada'da 2021 yılında 5 kişilk Pakistan'lı Müslüman aileye ırkçı bir saldırı düzenlendi. Yaptıklarının siyasi amaçlı olduğunu dile getiren şahıs kamyonunu ailenin üstüne sürerek 4 kişinin ölmesine neden oldu. Kanada'dan İslamofobik saldırının failinin kan donduran sözleri ortaya çıktı.

Dünya, Kanada'da müslüman aileyi dağıtan saldırının failinin alacağı cezayı konuşuyor. Gerçekleştirilen İslamofobik saldırıda Müslüman bir aile hedef alınmıştı. Katledilen ailenin yasını tutan Kanada halkı nefret eylemlerini savunmadığını belirtirken failin 'Terörizm Yasası'na göre yargılanması bekleniyor.

22 yaşındaki Nathaniel Veltman, 6 Haziran 2021 akşamı Londra, Ontario'da yürüyüşe çıkan Afzaal ailesinin beş üyesinin üzerine kamyonunu sürerek olay yerinde dört kişiyi katletti.

CİNAYET SUÇUNU KABUL ETMEDİ

Veltman, yaptıklarını itiraf etse de Afzaal ailesinin ölümü üzerine ‘Dört adet birinci derece cinayet ve bir adet cinayete teşebbüs suçlaması’nı kabul etmedi. Veltman terör suçlamalarıyla da karşı karşıya.

Saldırıda 46 yaşındaki Salman Afzaal, eşi Madiha Salman, 44 yaşındaki kızları Yumna ve 74 yaşındaki büyükannesi Talat Afzaal hayatını kaybetti. Çiftin dokuz yaşındaki oğlu da ağır yaralı olarak hayatta kaldı.

CİNAYETİ 3 AY ÖNCE PLANLAMIŞ

Ontario'nun Windsor şehrinde jüri önünde konuşan savcı Sarah Shaikh, Veltman'ın saldırısını Dodge Ram kamyonunu doğrudan ailenin üzerine sürmeden önce üç ay boyunca planladığını söyledi.

MÜSLÜMAN OLDUKLARI İÇİN SALDIRMIŞ

Shaikh, adamın kamyonunu "Müslüman oldukları için" kurbanlarına çarptığını iddia etti. Yakındaki Strathroy kasabasından yumurta yetiştiricisi olan Veltman'ın, aracı iki hafta önce satın aldığı iddia ediliyor. Savcı, Veltman'ın daha sonra dedektiflere, saldırı günü evinden ayrılarak öldürülecek Müslümanları aradığını itiraf ettiğini belirtti

IRKÇI SALDIRIDAN İLHAM ALMIŞ

51 kişiyi öldürüldüğü 2019 Christchurch saldırılarından ilham aldığını söyleyen Veltman “Beyaz Uyanış” adlı bir manifesto yazmış ve kendisini beyaz milliyetçi olarak tanımlamış. Polis, evini aradığında bilgisayarında bir belgenin iki versiyonunu buldu.

“YAPTIKLARIMDAN PİŞMAN DEĞİLİM”

Veltman'ın "Yaptıklarımdan pişman değilim. Terörizm olduğunu kabul ediyorum. Bu %100 siyasi amaçlıydı” diye dedektiflere söylediği iddia ediliyor.
Shaikh, saldırı sırasında Veltman'ın çelik yelek ve kask giydiğini ve kamyonun içinde silahlar sakladığını söyledi. Savcılık, bunun Veltman'ın saldırı mahallini terk ettiğini ve yakındaki bir alışveriş merkezindeki taksi şoföründen polisi aramasını istediğini anlattı.

TERÖR EYLEMİ OLARAK GÖRÜLÜYOR

Küstahça saldırı Kanada genelinde hem şoka hem de büyük bir acıya neden oldu ve İslamofobi ile mücadele çağrılarını yeniledi. Yakından izlenen dava, ülkenin ABD'de 11 Eylül saldırıları sonrasında kabul edilen terörle mücadele yasalarına da açıklık getirebilir. 

Terörizm Yasası'ndaki hükümler, Kraliyet'in Veltman'ın siyaset, din veya ideoloji tarafından motive edildiğini ve kamuoyunu korkutmak veya korkutmak niyetinde olduğunu kanıtlamasını gerektiriyor.  Duruşmanın yaklaşık sekiz hafta sürmesi bekleniyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: The Guardian, Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...