İslam alemi kan ağlıyor

İslam alemi kan ağlıyor

DÜNYA Haberleri

Müslümanlar bayramı buruk yaşıyor... İslam dünyasında yıllardır bitmeyen kanlı olaylara yenileri eklendi

Dünyanın birçok Müslüman ülkesinde hem Cuma günü hem de Ramazan Bayramı olması sebebiyle çifte sevinç vardı. Ancak şiddetin hüküm sürdüğü bazı ülkelerde ise saldırılar ve çatışmalar yüzünden bayramda da kan döküldü, çok sayıda kişi öldü.
Nijerya: Ülkenin kuzeydoğusundaki Gombe eyaletindeki bir pazar yerine düzenlenen iki bombalı saldırıda 50 kişi hayatını kaybetti. Saldırıyı iki kız intihar eylemcisinin düzenlediği açıklandı. Eylemcilerden birinin 12 yaşında olduğu öğrenildi.
Kenya: Ordu, Somali'nin Bardera bölgesi yakınlarında 51 Eş-Şebab militanını öldürdü.
Mısır: Giza şehrinde güvenlik güçlerinin bayram namazı sonrasında düzenlenen yönetim karşıtı gösterilere müdahalesinde 6 kişi can verdi. Hayatını kaybedenler arasında bayram namazı kılmakta olan bir kadının da bulunduğu kaydedildi. Polisin göstericilere karşı gerçek mermi kullandığı kaydedildi.
Suriye: Halep'in Bab ilçesinde, bayram namazı kılınan iki camiye düzenlenen hava saldırısında 5 kişi öldü. Bayramın birinci günü ülkenin çeşitli yerlerinde çıkan çatışmalarda 30'dan fazla kişi hayatını kaybetti.
Mali: Ordunun, ülkenin güneydoğusunda düzenlediği operasyonda 30 terörist öldürüldü.
Yemen: Husilerin Taiz şehrinde düzenlediği saldırılarda 3 kişi öldü, 32 kişi yaralandı. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon uçakları el-Vaht bölgesinde Husiler'in bazı mevzilerine yönelik 8 hava saldırısı gerçekleştirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...