İskoçya'nın bağımsızlığına destek 'en üst düzeyde'

Düzenleyen:
İskoçya'nın bağımsızlığına destek 'en üst düzeyde'

DÜNYA Haberleri

İskoçya'da yapılan bir araştırmaya göre yaşanan son gelişmelerin ardından İskoç halkının bağımsızlık talebi arttı.

BBC'nin ScotCen Sosyal Araştırmalar Enstitüsü'ne dayandırdığı haberinde İskoç halkının bağımsızlık talebinin en üst düzeye ulaştığına yer verildi. Bununla beraber İskoçya'da Avrupa Birliği'nin popülaritesinin düştüğünü gösteren bir rapor da hazırlandı. Araştırmacılar AB üyeliğine odaklanmanın bağımsızlık yanlılarını artırmak için en iyi yol olmayacağını savunuyor. Yapılan anketler İskoçya Parlamentosu'ndaki yeni bir bağımsızlık referandumu talebinden iki gün sonra yayınlandı.

İSKOÇ HALKI BAĞIMSIZLIK İSTİYOR

ScotCen'in verilerine göre son dönemde bağımsızlık isteyen İskoçların sayısı %46 arttı. Sosyal Araştırmalar Enstitüsü bu oranın artmasındaki en önemli etkenin genç nüfus olduğunu belirtiyor. 

İskoçya'nın bağımsızlığına destek 'en üst düzeyde'

İSKOÇYALILAR AB'YE ŞÜPHEYLE BAKIYOR 

Bununla birlikte ülkede AB'ye şüpheyle bakıldığı belirtiyor. Buna göre görüşme yapılan kişilerin %67'si Birleşik Krallık'ın AB'den ayrılması gerektiğini düşünürken %42'si ise AB'nin yetkilerinin düşürülmesinden yana olduğunu ifade ediyor. 

İskoçya'nın bağımsızlığına destek 'en üst düzeyde'

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...