İskoçya kıyılarında gizemli tekne!

Düzenleyen: / Kaynak: DIŞ HABERLER
İskoçya kıyılarında gizemli tekne!

DÜNYA Haberleri  / DIŞ HABERLER

İskoçya kıyılarında 400 bin dolarlık insansız, "casus tekne" bulundu. Güneş enerjisiyle çalışan teknenin hangi ülkeye ait olduğu araştırılıyor.

İskoçya’nın Tiree kıyılarında ABD’de Liquid Robotics firması tarafından üretilen Wave Glider denilen hayalet tekne bulundu. 

İnsansız bu tekneler, güneş enerjisiyle çalışıyor ve hem deniz üstünde hem de deniz altında casusluk faaliyetleri için kullanılıyor.

Kolay kolay yeri tespit edilemeyecek şekilde tasarlanan teknelerde, her teknede olması gereken zorunlu ışıklar ile radar reflektörü de bulunmuyor.

Tekneyi şu ana kadar hiçbir ülke sahiplenmezken, bulunduğu yere yüz mil mesafede İngiltere’nin nükleer denizaltı üssü olduğu biliniyor.

İngiltere Savunma Bakanlığı yaklaşık 3 milyon TL değerindeki teknenin kendilerine ait olmadığını açıklarken, bu tarz Wave Glider tekneleri dünyada sadece ABD ve İngiltere donanmaları tarafından kullanılıyor. 

İngiltere’de bazı askeri kaynaklar, teknenin, nükleer denizaltıları gözetlemek için Ruslar tarafından yerleştirilmiş olabileceğini iddia etti. 

İskoçya kıyılarında gizemli tekne!

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: DIŞ HABERLER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...