İskoçlar bağımsızlık referandumuna gidiyor

/ Kaynak: AA
İskoçlar bağımsızlık referandumuna gidiyor

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiliz hükümeti, İskoçya'nın Birleşik Krallık'tan olası bağımsızlığı ve bağımsızlığın yol açacağı olumsuz sonuçlarla ilgili kamuoyunu bilgilendirici bir analiz yayımlamaya hazırlanıyor.


nbsp; İngiltere Başbakanı David Cameron, Başbakanlığın resmi sitesinde konuya ilişin yer alan makalesinde, gelecek yıl İskoçya halkının çok önemli siyasi bir karar vereceğini, İskoç halkına Birleşik Krallık'ta kalmayı isteyip istemediğinin sorulacağını anımsattı.
nbsp; İngiltere Başbakanı olarak bu kararı İskoç halkının vermesi gerektiğini her zaman söylediğini belirten Cameron, ancak referandum sonucunun ülkenin geleceği için önemli olacağını kaydetti.
nbsp; İngiltere ile İskoçya arasındaki tarihi bağlara makalesinde vurgu yapan Cameron, "Birleşik Krallık birlikte iyi. Niye bunu ayıralım? İskoçya Birleşik Krallık'ın içinde daha mı güçlü, güvenli ve zengin, sorulması gereken asıl soru bu" ifadelerini kullandı.
nbsp; İngiltere'nin İskoçya ile birlikte daha güçlü olduğunu kaydeden David Cameron, İskoçya'nın Birleşik Krallık içerisindeki yeri ve önemiyle ilgili uzmanların hazırladığı bir analizi kamuoyunu bilgilendirmek için yarın yayımlayacaklarını ifade etti.
nbsp; İskoç bölgesel hükümeti, Birleşik Krallık'tan ayrılmak için 2014 yılının sonbaharında referanduma gidecek ve halka "İskoçya bağımsız bir ülke olmalı m ı?" sorusunu yöneltecek.
nbsp; İskoçya hükümeti referandumdan "bağımsızlığa evet" sonucu çıkması halinde neler yapılacağını şimdiden İngiliz hükümetiyle görüşmek istiyor, ancak İngiltere Başbakanı Cameron, İskoçya'nın Birleşik Krallık'tan ayrılma ihtimalini ö nceden müzakere etmeyeceğini söylüyor.
nbsp; İngiliz hükümeti ile İskoç hükümeti geçen yı l Ekim ayında imzaladıkları "Edinburgh Anlaşması'yla" referandumda tek soru sorulmasına ve halk oylamasının 2014 yılında yapılarak, İskoçya'da 16 yaş üzerindeki herkesin referanduma katılabilmesine karar vermişti.
nbsp;
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...