IŞİD'in öldürdüğü İngiliz'in kızı konuştu

IŞİD'in öldürdüğü İngiliz'in kızı konuştu
DÜNYA Haberleri

Kafası kesilerek öldürülen İngiliz insani yardım görevlisi David Haines'in kızı konuştu: "IŞİD yok edilmeli."

IŞİD militanlarının kafasını keserek öldürdükleri rehine David Haines'in kızı sessizliğini bozdu. 17 yaşındaki Bethany Haines, Irak ve Suriye'de terör estiren IŞİD'in 'yok edilmesi' gerektiğini söyledi. nbsp;Askeri müdahalelere destek veren Bethany, IŞİD'in terör eylemlerine devam etmesine izin verilemeyeceğini belirtti. İnsan öldüren militanların eylemlerinin cezalandırılması gerektiğini söyleyen Haines: "Milleti ne olursa olsun, Batılı olsun olmasın, yüzlerce Suriyeli IŞİD tarafından öldürüldü. Durdurulmaları gerekiyor. Eğer durdurulmaları için hava ve kara saldırıları düzenlenmeliyse, o zaman düzenlensin" açıklamalarında bulundu.
Babası hakkında da konuşan Haines, babasının ırk veya din ayrımı yapmadan ihtiyacı olan herkese yardım etmek için orada bulunduğunu söyledi. nbsp;Fransız yardım kuruluşu ACTED'e bağlı çalışan David Haines, kuzey Suriye'deki sivillere temiz su, gıda ve çadır yardımını koordine ediyordu. 44 yaşındaki iki çocuk babası Haines, 2013'ten bu yana IŞİD militanlarının elinde rehin tutuluyordu.
VATAN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...