IŞİD'in Fransız militanından korkunç çağrı

IŞİD'in Fransız militanından korkunç çağrı

DÜNYA Haberleri

3 Fransız militanı olan IŞİD'in yeni propaganda videosu ortaya çıktı.

Üç Fransız IŞİD militanı son propaganda videosunda, "Allah'ın düşmanlarını öldürmek, yüzlerine tükürmek ve araba ile başlarını ezmek için kendi yurttaşlarımı buraya cihada çağırıyorum" dedi.
Arapça ve İngilizce alt yazıyla verilen yedi dakikalık videoda, üç erkeğin sembolik olarak kendi Fransız pasaportlarını yakıyor. Maskesiz ve sakallı olarak görülen militanların üzerlerinde saldırı tüfekleri ve uzun bıçaklar görülüyor. nbsp;Fransızca konuşan militanlar Fransa'daki Müslümanlara hitaben, "Irak ve Suriye'ye seyahat yapmaya olanak bulamıyorsanız araba veya silah kullanarak bulunduğunuz yerdeki kafirleri öldürün. Yiyecek veya içeceklerine zehir katarak öldürmek mümkündür" dedi. Yaklaşık olarak bin Fransızın Irak ve Suriye'ye savaşmaya gittiği tahmin edilmektedir. nbsp;Fransız hükümeti bölgede çıkan çatışmalarda 50'e yakın Fransız vatandaşının öldüğünü açıkladı. Bu ayın başlarında geri dönen bir Fransıza yedi yıllık bir hapis cezası verildi. Fransız polisi IŞİD'e katılımları engelleyebilmek için seyahat edenlerin pasaportlarına el koyma yetkisine sahip. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...