IŞİD'e karşı dünya savaşı

IŞİD'e karşı dünya savaşı

DÜNYA Haberleri

Militanlarla mücadelenin uzun süreceğini söyleyen Obama, "Ancak terörü yok etmek için 60 ülke birleşti" dedi

Dünyanın kâbusu IŞİD'e karşı kararlı adımlar atılacak. 60 ülke güç birliği yaptı. Türkiye'nin yükünün ağır olduğuna dikkat çeken ABD Başkanı Obama, "Bölgenin birçok noktasında kök salan aşırılık ideolojisiyle kararlı mücadele edeceğiz" dedi. ABD Başkanı Barack Obama, Irak ve Suriye'de terör estiren IŞİD'e karşı bütün dünyanın birleştiğini söyledi. Koalisyon gücü içindeki 21 ülkeden temsilcisi ile IŞİD'e karşı yürütülen stratejinin koordine edilmesi için düzenlenen toplantıda konuşan Obama "IŞİD'e karşı mücadelede hızlı sonuç yok ama koalisyona katkıda bulunan 60 kadar ülke ile dünya terörist gruba karşı birleşti" dedi. Bölgenin pek çok yerinde kök salmış olan aşırılık ideolojisi ile de mücadele etiklerini dile getiren Obama, "Askeri liderlerimiz bunun sadece askeri bir kampanya olamayacağının farkında; bu çaba, bölgedeki ekonomik, siyasi istikrarı artıracak gücümüzün tüm boyutlarını içermelidir" diye konuştu. Obama, IŞİD ile mücadelenin uzun süreceğini tekrarlarken, "Her türlü askeri çabada olduğu gibi, ilerlemenin olduğu günler ve gerileme dönemleri olacak; ama, koalisyonumuz bu uzun vadeli çaba için birleşmiş durumda" dedi.

TÜRKİYE'NİN YÜKÜ AĞIR
IŞİD'e karşı yürütülen mücadelenin önemli bir yönünün de, iç savaştan etkilenen kişilere yapılan insanî yardımın olduğunu vurgulayan Obama, "Sadece son dönemlerde değil; birkaç yıldan bu yana Suriye iç savaşının bir sonucu olarak insanların yerinden edilmesinden dolayı Ürdün, Lübnan ve Türkiye olağanüstü bir yük taşıyor" dedi. Koalisyonun askeri liderlerinin bir araya geldiği toplantının birkaç gün sürmesi bekleniyor. Toplantıda Türkiye'yi Genelkurmay Harekât Başkanı Korgeneral Erdal Öztürk temsil ediyor.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...