IŞİD'e ağır darbe, 120 militan öldürüldü

/ Kaynak: AA
IŞİD'e ağır darbe, 120 militan öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın Samarra ve El-Mutasım bölgelerinde terör örgütü IŞİD mensubu 120 militanın öldürüldüğü bildirildi.

Irak'ın Samarra ve El-Mutasım bölgelerinde terör örgütü IŞİD mensubu 120 militanın öldürüldüğü bildirildi.
Irak Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Salahaddin iline bağlı El-Mutasım kasabasının, hava destekli ordu birlikleri tarafından düzenlenen operasyonla geri alındığı belirtilirken, 60 IŞİD militanının öldürüldüğü belirtildi.
Irak emniyet güçlerinden alınan bilgiye göre, Salahaddin vilayetine bağlı Samarra bölgesinde El-Haşdu'ş-Şabi Şii milisleri ile IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar arasında çıkan çatışmalar sonucu 60 IŞİD militanının hayatını kaybettiği kaydedildi.
Otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı kentlerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile Peşmerge güçleri ve gönüllü Şii milis destekli güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. Irak ordusu ve ABD'ye ait hava unsurları da bir süredir IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...