IŞİD, Suriye'de muhaliflere, Irak'ta orduya saldırdı

IŞİD, Suriye'de muhaliflere, Irak'ta orduya saldırdı

DÜNYA Haberleri

Önceki gün 50 kişiyi infaz eden IŞİD adlı terör örgütünün Halep'teki karargahını ele geçiren muhalifler, elleri arkadan bağlı 70 ceset buldu

Geçtiğimiz sene Irak el-Kaide'si tarafından kurulan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı terör örgütü dehşet saçıyor. Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) saldıran IŞİD'e karşı geçen hafta 7 farklı muhalif grubun bir araya gelmesiyle İslami Cephe kurulmuştu. IŞİD ve İslami Cephe arasında başlayan çatışmalar son günlerde iyice şiddetlendi. Bir hafta içerisinde Halep, İdbil ve Rakka'da 76'sı sivil olmak üzere 336 kişi hayatını kaybetti. Önceki gün aralarında kadınların, yerel gazetecilerin ve gönüllü yardım kuruluşu üyelerinin bulunduğu 50 kişi infaz eden IŞİD, bu sefer de Carablus bölgesindeki cezaevinde bulunan 250 mahkumu rehin aldı. IŞİD terör örgütü mahkumları canlı kalkan olarak kullanıyor. Bu arada Özgür Suriye Ordusu, IŞİD'i Halep'ten çıkarırken ele geçirdiği karargahta 300 tutsağı kurtardı. IŞİD'in karargahında elleri arkadan bağlı 70 kişinin cesedi bulundu. IŞİD'in karıştırdığı bir başka ülke ise Irak oldu. Anbar şehrindeki gerginliğe müdahil olan IŞİD, Anbar iline bağlı Felluce ilçesini ele geçirdi. Yaşanan çatışmalar sebebiyle 13 bin kişinin Kuzey Irak Kürt Yönetimi'ne sığındığı bildiriliyor. Bölgenin en büyük aşiretlerinden Duleym'in Lideri Şeyh Hatim Süleyman, Irak Ordusu'ndan Felluce'ye baskın yapmamasını istedi. Felluce Televizyonuna konuşan Süleyman, "Biz Irak Şam İslam Devleti adlı örgütü tanımıyoruz. Yaşananlar Irak Sünnilerine karşı açılmış bir savaştır. Irak Ordusu Felluce'ye baskın düzenlerse biz de Bağdat'a saldırırız" diye konuştu.Irak Hava Kuvvetleri'ne bağlı helikopterler dün Suriye'den gelerek Anbar Çölü'nü geçmeye çalışan 7 araçtan oluşan IŞİD konvoyunu imha etti. Felluce'de aşiretlerin Irak Ordusu'na karşı birlikte savaştığı bildirilirken, Ramadi'de ise tam tersi yaşanıyor. Aşiretler, Irak Ordusuyla birlikte, IŞİD terör örgütüne karşı mücadele ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...