IŞİD, Suriye ve Irak'ta ağır darbe yedi

IŞİD, Suriye ve Irak'ta ağır  darbe yedi

DÜNYA Haberleri

ABD, Irak ordusu, Esad güçleri ve Kobani'deki Kürt koalisyonu IŞİD militanlarına darbe üstüne darbe vurdu

IŞİD militanları son günlerde dört cephede birden peş peşe darbe yiyor. Irak askeri yetkilileri, ülkenin en büyük petrol rafinerisinin bulunduğu Beyci kent merkezini IŞİD'den geri aldıklarını duyurdu. Beyci'nin yüzde 50'sinin halen IŞİD'de olduğunu belirten yetkililer, "Beyci'deki IŞİD militanları, Irak güvenlik güçleri ile kente giren askerler arasında sıkıştı. Bölgede şiddetli çatışmalar yaşanıyor" dedi. Beyci'de iki gündür yaşanan çatışmada IŞİD'in Serhan Hasan Wesmi adlı emiri ve 80 militanın hayatını kaybettiği öğrenildi. Gelirinin büyük çoğunluğunu korsan petrol satışından elde IŞİD, Beyci petrol rafinerisini 18 Haziran tarihinde ele geçirmişti.
2 LİDERİ ÖLDÜRÜLDÜ
Irak ordusu ve Şii milisler, IŞİD'e bir darbe de Anbar vilayetinde vurdu. Güvenlik güçleri vilayete bağlı Hit ilçesindeki 16 köyü IŞİD'den kurtarırken ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de Anbar yakınlarında hava operasyonlarının sayısını artırdı. Anbar İl Meclisi Başkanı Sabah Kerhut düzenlenen son hava operasyonunun ardından yaptığı açıklamada, "IŞİD'in Anbar Valisi Ebu Muhammed es-Süveydavi, Fırat Nahiyesi Valisi Ebu Zehra el-Muhammedi ile birlikte 2 militan hayatını kaybetti" diye konuştu.
ESAD'DAN VARİL BOMBASI
Irak'ta üç önemli ismini kaybeden IŞİD'i, Suriye'de ise rejim uçakları vurdu. Suriye hava kuvvetleri, ülkenin kuzeyinde IŞİD'in kontrolündeki El Beb şehrini bombaladı. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi isimli kuruluşu, şehre 7 adet varil bombası atıldığını ve 30 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Gözlemevi, saldırıda 100'e yakın kişinin de yaralandığı kaydetti.


KÜRT KOALİSYONU BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ:
IŞİD'i Kobani'de durdurduk
1 haftadır nbsp;ilerleyemiyorlar
Kobani'de aynı safta çatışan YPG ve Peşmerge güçleri ortak bir açıklama yaptı. Kentte inisiyatifin Kürt güçlerde olduğunu söyleyen YPG militanlarının komutanı Dijwar Xebat, "Son bir haftada sahadaki dengeler tersine dönmüş ve inisiyatif elimize geçmiş durumda. Peşmerge kardeşlerimiz buraya ulaştıktan sonra savaşın seyri değişti. IŞİD 1 haftadır ilerleyemiyor, moralleri düştü, bazı noktalarda ilerleme kaydettik" dedi. nbsp;YPG ve ÖSO ile uyum içinde çalıştıklarını söyleyen Peşmerge Güçleri Komutanı Albay Ahmet Gerdi ise, "Çok yakın bir zamanda Kobani, IŞİD çetelerinden kurtarılacak" dedi. Bu arada ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin IŞİD hedeflerine yönelik hava bombardımanı sürerken, IŞİD militanları Kaniya Kurda ve Belediye Meydanı bölgelerinden de geri çekilmek zorunda kaldı. IŞİD'in üssü konumdaki Hacı Reşat Camii çevresi de YPG'nin eline geçti. IŞİD geri çekilirken camiyi havaya uçurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...