IŞİD, sınır kapısına havanlarla saldırıyor

IŞİD, sınır  kapısına havanlarla saldırıyor

DÜNYA Haberleri

Kobani'de savaş tekrar alevlendi! Sınırın bu tarafında ise köylüler, pamuk tarlasında ekmek savaşı veriyor.

IŞİD militanları, Kobani'yi Türkiye'ye bağlayan sınır kapısını ele geçirip bölgenin dış dünyayla tek bağlantısını koparmak için saldırı başlattı. nbsp;Kobani'yi ele geçirmek isteyen IŞİD militanları ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar 34'üncü gününe girdi. ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının bombardımanı ile ilerleyişi durdurulan IŞİD militanları, YPG militanlarının dış dünya ile iletişimini kesmek için sınır kapısının bulunduğu bölgeye uzaktan havan topu mermileri ile saldırdı. Son günlerdeki hava operasyonları ile büyük darbe alan IŞİD militanları bulundukları birçok bölgeden çekildi. Ancak militanlar yeni hedef olarak Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın bulunduğu bölgeyi seçti. IŞİD, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte peş peşe havan topu mermileriyle saldırdı. Patlamalar sınır hattında tedirginliğe yol açarken, aralıklarla Kobani'nin iç kesimlerinde de silah sesleri duyuldu. Kürtlerin, Türkiye sınırına yakın bir bölgeye taşıdığı yeni karargâhının yakınlarına 10'dan fazla havan mermisi düştü. Peş peşe görülen patlamaların ardından yoğun dumanlar yükseldi. Çatışmalar sırasında atılan 4 havan mermisinin Türkiye tarafına düşmesi üzerine sınır hattında tedbirler artırıldı. Gün boyu bölgede keşif uçuşu yapan ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, öğleden sonra Türkiye sınırına yakın IŞİD mevzilerini vurdu.
IŞİD, sınır  kapısına havanlarla saldırıyor
Bu arada IŞİD militanlarının saldırıları sırasında sınır hattında bulunan 2 ambulans da hedef oldu. Ambulanslar kullanılamaz hale gelirken yaralılar sivil araçlarla Mürşitpınar Sınır Kapısı'na taşındı. Öte yandan IŞİD?militanları, Kobani'ye yeniden saldırmak için Halep'in Münbiç kasabasındaki militanlarını bölgeye kaydırmaya başladı. nbsp;
IŞİD, sınır  kapısına havanlarla saldırıyor
AĞIR MAKİNELİ TÜFEK DERSİ
IŞİD'e karşı savaşan Peşmerge güçlerini Almanya'dan sonra İngilizler de eğitmeye başladı. İngilizler, Erbil'de Peşmerge kuvvetlerine ağır makineli tüfek eğitimi veriyor. İtalya Savunma Bakanı Roberta Pinotti de ülkesinin Erbil'e 280 askerî danışman ve eğitmen göndereceğini açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...