IŞİD operasyonunun adı: 'Kökten Kararlılık'

IŞİD operasyonunun adı: 'Kökten Kararlılık'

DÜNYA Haberleri

Amerikan Genelkurmayı İŞID'e yönelik genel operasyonuna 'Kökten Kararlılık' adını verdi.

Amerikan Genelkurmayı İŞID'e yönelik genel operasyonuna 'Kökten Kararlılık' adını verdi. ABD, uzun süreli harekatlara popüler bir isim koyuyor ve bu isim hem askeri yazışmalarda hem de medyada kullanılıyor. Aynı kapsamda, Kökten Kararlılık adı, Irak ve Suriye'de İŞID'e yönelik operasyonları tanımlamak için kullanılacak.

Bu arada ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları son 24 saat içinde Kobani çevresinde 18, Irak'ta da 5 İŞID hedefini vurdu. Kobani'deki hava akınlarında İŞID'in tuttuğu 16 bina ve bazı mevziler hedef alındı. Irak'ta da Beyci rafinerisi ve Hadise Barajı yakınındaki İŞID hedefleri vuruldu.

ABD Savunma Bakanlığı'ndan da IŞİD hedeflerine düzenlenen hava operasyonlarına ilişkin yeni açıklamalar geldi. Pentagon Sözcüsü John Kirby, koalisyonun hava operasyonları sonucunda "Kobani içinde ve çevresinde yüzlerce IŞİD militanının öldürüldüğüne inanıyoruz" dedi. nbsp;Hava operasyonlarının yoğunlaşmasına gerekçe olarak ise bölgede IŞİD militanlarının aktivitilerini artırması gösterildi.

Açıklamada, hava operasyonlarının artmasınına karşın Kobani'nin hala düşme riski oladuğu da vurgulandı.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest ise dün yaptığı açıklamada kara harekatı olmadna yapılan hava saldırılarının etkisinin azaldığını söylemişti.

IŞİD' KARŞI ORTAK SAVAŞMA KARARI

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...