IŞİD ile Nusra Cephesi birleşiyor

IŞİD ile Nusra Cephesi birleşiyor

DÜNYA Haberleri

İki terör örgütünün ittifak yapmaya hazırlandığını öne süren İngiliz basını, "Militanlar, El Kaide liderinden açıklama bekliyor" diye yazdı

ABD'nin hava operasyonu düzenlediği IŞİD terör örgütüne, rakibi Nusra Cephesi'nden destek geldi. İngiliz basınına göre IŞİD ile El Kaide'ye bağlı El Nusra Cephesi ittifak yapmaya hazırlanıyor. Yabancı haber ajanslarına konuşan Nusra Cephesi'nden bir militan, "Örgüt içinde IŞİD ile birleşmek için radikal sesler yükseliyor. Birçok Nusra savaşçısı IŞİD saflarına geçmeye başladı" dedi. Bombardıman sonrası gözler, El Kaide lideri Ayman ez Zevahiri'ye çevrildi. Nusra, El Kaide liderinden gelecek açıklamaya göre kararını açıklayacak. Bu arada Nusra Cephesi komutanlarından Muhammed el-Culani'nin ses kaydı yayınlandı. ABD öncülüğünde IŞİD'e karşı oluşturulan uluslararası koalisyonu "şer antlaşması" olarak nitelendiren Culani, muhalif grupları, ABD öncülüğünde oluşturulan uluslararası koalisyona katılmamaları konusunda uyardı.
BAĞDAT KUŞATILDI İDDİASI
Öte yandan İngiliz yayın kuruluşu BBC ve gazetesi Daily Mail, IŞİD'in Irak'ın başkenti Bağdat'ı ele geçirmek için saldırı başlattığını öne sürdü. Militanların, başşehre 2 kilometre kadar yaklaştıklarını duyuran İngiliz basını, IŞİD'in önceki günkü saldırılarında 1000 Irak askeri ve Şii militanın hayatını kaybettiğini yazdı. ABD ve koalisyon güçleri ise militanları bombalamaya devam ediyor. Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nin karşısındaki Telabyad'daki 3 nokta dün ikinci defa vuruldu. Hedeflerin petrol rafinerisi ve örgütün karargâhları olduğu açıklandı. Bir başka hava saldırısı ise yine Suriye'nin Deyr ez Zor şehrindeki 'Kuniko' petrol rafinerisine yapıldı. Söz konusu rafineri iki aydır militanlarının elinde bulunuyordu. Irak ordusuna ait uçaklar da?Kerkük'te IŞİD'e ait bir kontrol noktasını bombalarken, Tikrit Üniversitesine bağlı kampüse saldıran 20 militan öldürüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...